UBRZO U KINIMA

U novom Indiani Jonesu su ‘pomladili‘ Harrisona Forda: ‘Ne znam kako to rade, sablasno je‘

Radnja filma odvija se 1969. godine i slavni avanturist sprječava ponovno pojavljivanje nacizma

Harrison Ford

 Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Image Capital Pictures/film Stills/profimedia

Redatelj nadolazećeg, ali ujedno i posljednjeg filma o legendarnom istraživaču, "Indiana Jones and the Dial of Destiny", James Mangold potvrdio je u novom intervjuu za magazin Total Film da je Harrison Ford tijekom 25 minuta filma digitalno pomlađen i vraćen u godine za vrijeme prvog filma.

Mangold je Forda nazvao "nevjerojatno nadarenim i okretnim", što je glumcu olakšalo da se "pretvara da ima 35" tijekom snimanja scena.

- Doduše, tehnologija uključena u proces snimanja je sasvim druga stvar - rekao je Mangold, prenosi Variety.

- Imali smo stotine sati njegovih snimaka u krupnim planovima, srednjim, širokim, pri svakoj vrsti osvjetljenja, noću i danju. U ponedjeljak bih mogao snimati Harrisona kao 79-godišnjaka koji glumi 35-godišnjaka, a u srijedu bi njegovo lice već bilo sasvim drugačije i digitalno pomlađeno - prepričava redatelj poznat po "Loganu".

image

Pomlađeni Harrison Ford

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

Nadalje, Mangold je objasnio kako usprkos revolucionarnoj tehnologiji, njegov je cilj bio dati publici "ono što im je toliko nedostajalo". Ford je ranije ove godine otkrio da je za pročešljavanje cijele njegove filmografije korištena umjetna inteligencija, tako da je njegovo pomlađeno lice bilo "njegovo stvarno lice preuzeto iz arhivskih snimaka".

- Imaju program umjetne inteligencije koji može analizirati svaki detalj svakog filma koji Lucasfilm posjeduje - rekao je Ford.

- Budući da sam snimio hrpu filmova za njih, imaju puno materijala. Ne znam kako to rade, ali ono što ćete vidjeti je moje stvarno lice. Zatim stavie male točkice na moje lice i izgovorim riječi i one čine to nešto...fantastično - začuđeno je objašnjavao Harrison Ford.

image

Harrison Ford 1981.

Paramount Pictures/Entertainment Pictures/Profimedia/Paramount Pictures/entertainment Pictures/profimedia

Radnja "Indiana Jones and the Dial of Destiny" odvija se 1969. godine i slavni avanturist sprječava ponovno pojavljivanje nacizma. Uvodna sekvenca odvija se 1944. godine, stoga je bilo potrebno ostariti Forda.

image

Harrison Ford 1984.

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

Legendarni je glumac za Empire rekao da je vidjeti sebe pomlađenog "malo sablasno".

- Ovo je prvi put da to vidim... Mislim da čak i ne želim znati kako to funkcionira, ali funkcionira. Ipak, ta sva tehnologija mi ne budi želju da budem ponovno mlad. Drago mi je što sam u godinama u kojima jesam - zaključio je. Disney će objaviti film u kinima diljem zemlje 30. lipnja, odnosno, nakon svjetske premijere na Filmskom festivalu u Cannesu sljedećeg mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:27