TRAGEDIJA

U padu aviona poginula brazilska pjevačka zvijezda Marilia Mendonca, letjela je na koncert

Glazbenica, majka dvogodišnjeg sina, u petak navečer trebala je imati koncert u gradu Caratinga, udaljenom 12 km od mjesta nesreće

Marilia Mendonca 

 Andre Cardoso/Zuma Press/Profimedia

Marilia Mendonca (26), jedna od najpopularnijih brazilskih suvremenih pjevačica, poginula je u petak u zrakoplovnoj nesreći kad se mali zrakoplov srušio u jugoistočnoj državi Minas Gerais.

Uz nju su u nesreći poginuli njezin producent Henrique Ribeiro, njezin ujak i pomoćnik Abicieli Silveira Dias Filho, kao i pilot te kopilot zrakoplova.

Marilia Mendonca stekla je slavu kao ikona brazilskog country glazbenog stila "Sertanejo", osvojivši Latin Grammy 2019. godine za album u toj kategoriji.

Mendonca, koja ima dvogodišnjeg sina, trebala je nastupiti na koncertu u petak navečer u gradu Caratinga, udaljenom 12 km od mjesta nesreće. Nekoliko sati prije nesreće na društvenim mrežama objavila je video u kojemu se priprema za ukrcaj u privatni zrakoplov.

"Marilia Mendonca iza sebe ostavlja naslijeđe za brazilsku regionalnu glazbu i kulturu. Ona sigurno neće biti zaboravljena", poručila je brazilska vlada.

Uzrok nesreće se istražuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:12