PRAVNA BORBA

Učiteljica dobila otkaz zbog obnaženih snimki, sada je uzvratila udarac školi: ‘Kome je to štetim?!‘

na je ranije ove godine dobila ultimatum - ili odbaci račun na stranici za odrasle ili se suoči s otkazom

Učiteljica dobila otkaz zbog OnlyFansa

 Instagram/

Učiteljica Kristin MacDonald (35) dobila je otkaz nakon što je otkriveno da ima račun na platformi za odrasle, OnlyFansu, a sada je otkrila da je pokrenula tužbu za diskriminaciju. Ona je ranije ove godine dobila ultimatum - ili odbaci račun na stranici za odrasle ili se suoči s otkazom. U školi je radila od 2015., a bivša učiteljica, sada kreatorica sadržaja za odrasle, otkrila je da je račun na OnlyFansu otvorila kako bi podebljala iznos na svojem bankovnom računu, zbog niske profesorske plaće u školi, prenosi Idesh.

Bila je nezadovoljna svojom učiteljskom plaćom jer, nakon što bi podmirila sve svoje troškove, ostalo bi joj samo 1000 kanadskih dolara, što je otprilike 685 eura svaka dva tjedna. Zbog toga je nastao pseudonim Ava James na OnlyFansu.

A kako se glasine brzo šire, nije trebalo dugo proći da se u školskim krugovima pročuje o njezinom načinu dodatne zarade. Mnoge je posebno uzenimirio hashtag koji je koristila, #schoolgirl, što znači da je spomenuta učiteljica na određeni način poticala seksualizaciju učenica, oblačivši se u provokativne školske uniforme.

„Osjećam se kao da me povezuju s klevetom obrazovnog sustava jer sam nosila takvu odjeću. Meni je to tako nategnuto. Čini mi se vrlo sitničavim“, rekla je MacDonald. Dodala je kako je bila usredotočena isključivo na pomoć učenicima i da njezino ponašanje nikada nije bilo predmet pritužbi. Međutim, škola ne popušta pa su joj poručili da će dobiti otkaz ako ne ugasi svoj profil na OnlyFansu.

Na kraju je MacDonald podijelila video o zahtjevima okruga te je pozvala da se prestane stvarati ‘stigma‘ oko kreiranja sadržaja za odrasle.

"Čvrsto osjećam da bismo u današnje vrijeme trebali moći raditi što želimo sve dok to nije protuzakonito. Nikome ne štetim“, izjavila je MacDonald i dodala: “Nadam se da danas… kao društvo trebamo ili biti potpuno otvorenog uma i prihvatiti različite stilove života i drugačije načine življenja ili suprotno. Mislim da smo, posebno u školskom okrugu, napravili korake u pravcu otvorenog uma, ali jasno je da postoje elementi u kojima nismo.“

35-godišnja učiteljica otkrila je da je njena pravna bitka započela. "Sa sindikatom prolazim kroz žalbe na odluku, kao i podnošenje tužbe Tribunalu za ljudska prava zbog diskriminacije", rekla je u razgovoru za City News i dodala da za sve to ‘treba vremena‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:42