OD BAJKE DO HORORA

‘Udala sam se za šeika, rodila mu sina jedinca, a onda sam na TV-u vidjela šokantnu istinu i život mi je postao pakao‘

Kad je Al Maktoumu javila da je rodila i da je dobio sina kojem je dala ime Saeed, po njegovu ocu, nije joj odgovorio

Nivin El Gamal

 Instagram/Nivin El Gamal/

Život Nivin El Gamal dostojan je jedne španjolske sapunice. Ona je jedne večeri u travnju 2003. sjedila u jednom japanskom restoranu u Dubaiju kada je za stol pokraj njezinog sjeo jedan od najbogatijih ljudi na svijetu - šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum - sa svojim prijateljem.

"Dobrodošli u Dubai", rekao je njoj i njezinoj prijateljici.

Poslije kratkog, neobaveznog razgovora šeik je uzeo njihove brojeve telefona, ne predstavivši se pritom. Sljedećeg dana izašli su na večeru i tada im je vrlo pompozno otkrio svoj identitet.

"Donio je časopis i stavio ga ispred nas. Bio je na naslovnici. Bili smo šokirani. Izgledao je premlado da bi bio šeik", ispričala je Nivin, prenosi Kurir.

Međutim, romansa između Nivin i šeika Ahmeda poslije nekoliko se godina pretvorila u pravu noćnu moru koja je završila na sudu. Naime, dok je Nivin tvrdila da je udana za Al Maktouma i da se vjenčanje održalo u njegovu londonskom stanu, njegovi odvjetnici demantirali su da se vjenčanje ikada dogodilo. Presuda suda potvrdila je postojanje islamske ceremonije, ali je negirala legitimnost braka prema engleskom zakonu.

Nivin je jednom prilikom za britanske medije ispričala detalje svog odnosa sa šeikom, iz kojeg ima sina Saeeda.

Njihova burna romansa započela je nekoliko tjedana nakon upoznavanja u Dubaiju, kad je Ahmed posjetio London kako bi se vidio s njom. Ona je znala da on tamo ima posao, kao predsjednik avio kompanije Emirates i kao član jedne od najbogatijih i najmoćnijih dinastija u Emiratima. Njegov otac, brat i nećak vladali su Dubaijem kao emiri, a za to vrijeme on je stigao do zapanjujućeg bogatstva, koje se procjenjuje na više od 20 milijardi funti.

"Obično smo odsjedali u njegovu stanu. Nikada me nitko nije toliko privlačio. Da je tražio od mene da se bacim u rijeku, napravila bih to", ispričala je.

Ubrzo su se upustili u intimne odnose, a to je bio i trenutak kad je Nivin izgubila nevinost. Zbog toga je osjećala krivnju, jer je odgojena u islamskom duhu i naučena je da može stupati u odnose samo u braku.

"Bila je to jako dobra veza i osjećala sam da ću se udati za njega. Čak sam kupila i vjenčanicu", otkrila je.

U međuvremenu je odlučila uživati u životu ljubavnice milijardera - putovala je svijetom, dobivala skupocjene poklone...

"Satovi, nakit, torbe, dobila sam i Louis Vuitton torbu od krokodilske kože koju nitko drugi na svijetu nema", pohvalila se.

No, važno je naglasiti da je i ona sama bila vrlo imućna - potječe iz jedne od najbogatijih egipatskih obitelji, a odrasla je u palači u Mansuri, drevnom gradu na oko 120 kilometara od Kaira. Obitelj joj je bila vrlo konzervativna.

"Dok sam studirala, nije mi bilo dozvoljeno ni da idem u trgovinu. Moj otac nije podržavao moj plan da budem dizajnerica interijera, jer je to podrazumijevalo redoviti kontakt s muškarcima, i to s onima koji su bili nižeg statusa od mene", prisjetila se.

Ipak, s 24 godine preselila se u englesku prijestolnicu, gdje je pohađala studije dizajna interijera na Američkom fakultetu sa sinovima i kćerima plemića, izgradivši aristokratsku mrežu poznanika i prijatelja. Unajmila je stan na Notting Hillu i uživala u kulturnom životu Londona. U Dubai je otputovala zbog konzultacija o jednom građevinskom projektu, a upravo je tada upoznala šeika.

Međutim, nakon gotovo dvije godine veze, stvari su krenule naopako.

"Krajem 2004. večerala sam s jednom njegovom rođakinjom, a ona je tvrdila da on u tajnosti ima ženu Libanonku i kćer s njom. On je to negirao i godinama je tvrdio da to nije istina", rekla je.

Sljedeće godine pronašla je dokaze o Ahmedovu preljubu.

"Kad sam se vratila s posla, na jastuku sam pronašla trag rozog ruža", ispričala je.

Nivin ga je tada ostavila, ali su se 2006. ipak pomirili. Presudilo je to što ju je konačno zaprosio. U siječnju 2007. vjenčali su se na tajnoj islamskoj ceremoniji, pred dva svjedoka. Bila je riječ o muškarcima Tareku i Hakimu koji su radili za šeika.

Nastavila je živjeti u Londonu i primati 15 tisuća funti mjesečno od svog supruga, ali ga je viđala svaka dva mjeseca. Ona tvrdi da joj je ipak bio u potpunosti posvećen i da je to bila najsretnija godina njezina života. Nekoliko mjeseci kasnije je i zatrudnjela. Rekla mu je sretnu vijest, inzistirajući da se moraju vjenčati i javno, s čim se on složio - barem unutar četiri zida. Odletjela je u Dubai kako bi dogovorili detalje oko braka.

"Kad sam došla tamo, njegovi rođaci i zaposlenici počeli su mi govoriti: ‘On izlazi s ovom djevojkom, oženit će se sa sestrom kralja Maroka.‘ Pitala sam ga o tome i imali smo veliku svađu", rekla je.

Al Maktoum je negirao te tvrdnje, ali sukobi su trajali sve dok se Nivin nije vratila u London. Tada je posljednji put vidjela šeika.

"Kad sam svojoj obitelji rekla za trudnoću, vijest je dočekana sa šokom. Prije toga, nisu znali da sam ikada imala seks", priznala je Nivin.

Kad je Al Maktoumu javila da je rodila i da je dobio sina kojem je dala ime Saeed, po njegovu ocu, nije joj odgovorio. U lipnju ju je pozvao prijatelj i rekao da pusti jednu arapsku televiziju. Prizor na ekranu ju je šokirao - čovjek za kojeg se udala prije gotovo dvije godine, ženio se sa svojom rođakinjom.

Mjesec dana kasnije, nakon što ga je neprestano zvala, konačno je dobila odgovor.

"Nazvao me je 14. srpnja i rekao: ‘Što hoćeš? Sad znaš da sam oženjen. Ne želim te i ne želim ovu bebu.‘ Kad sam ga zamolila da se razvedemo, on mi je odgovorio: ‘Već smo razvedeni‘", ispričala je.

image

Šeik Ahmed bin Saeed al-Maktoum

Karim Sahib/Afp/Profimedia/Karim Sahib/afp/profimedia

Nakon tog razgovora, Nivin je doživjela živčani slom. Isključila je telefon i zaključala se u stanu. Policija ju je zatekla kako sjedi na krevetu i plače, a njezini prijatelji strahovali su da je digla ruku na sebe.

"To je bio najgori trenutak u mom životu. U našoj kulturi ne postoji takva stvar kao što je samohrana majka. Poricao je vezu sa mnom i poricao je da je beba njegova. Bilo je strašno. Bilo me je sramota ispričati sve ovo", rekla je.

Neko je vrijeme bila u Dubaiju gdje je pokušavala stupiti u kontakt s Al Maktoumom, ali se ubrzo vratila u London. Ostala je bez novca i podnijela tužbu sudu kako bi šeik priznao njihov brak i dao joj alimentaciju za sina. Na suđenju su njegovi odvjetnici tvrdili da je bila ‘kurtizana‘, a ne supruga te su naveli da se tek povremeno Al Maktoum sastajao s njom kako bi se seksali.

Sudska parnica trajala je godinama, ali je nakon brojnih ročišta i testa očinstva Ahmed morao priznati sina, dati mu prezime i početi plaćati alimentaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:49