OBJAVA NA INSTAGRAMU

Udovica Kobea Bryanta bijesna: ‘Napravila sam ih u čast svoje poginule kćeri, odakle im pravo?!‘

Optužila je Nike da je ‘neovlašteno‘ pustio na tržište tenisice koje odaju počast njezinoj pokojnoj kćeri
Vanessa Bryant
 Frederic J. Brown/Afp/Profimedia

Vanessa Bryant, udovica NBA legende Kobea Bryanta, optužila je Nike da je "neovlašteno" pustio na tržište tenisice koje odaju počast njezinoj pokojnoj kćeri Gianni Bryant. Kako donosi američki CBS, Bryant tvrdi kako ovaj model nije odobren ni za proizvodnju ni za prodaju.

"Ovo su tenisice na kojima sam radila u čast svoje kćeri Gianne. Zovu se Mambacita i zamišljene su kao ekskluzivna crno-bijela linija kakvu su imale i tenisice njezina oca", napisala je Bryant na Instagramu.

Međutim, kako je pojasnila, svi planovi oko proizvodnje i prodaje tog modela su odgođeni jer, nakon što je u travnju nakon 18 godina istekao ugovor Nikea i njezinog pokojnog supruga, novi nije sklopljen niti je stari produžen.

"Namjera je bila da se sva zarada od prodaje koju bi imala uplati u našu zakladu 'Mamba & Mambacita Sports Foundation', ali kako Nike nije produžio ugovor, odlučila sam da te tenisice ne mogu ići u prodaju. One nemaju odobrenje da ih se pusti na tržište, čak ni da se proizvode. Ne znam kako netko drugi može polagati prava na nešto što sam ja dizajnirala za svoju kćer. Nadam se da se neće prodavat", navela je u svojoj objavi Vanessa Bryant.

Tenisice, iznimno popularni model Kobe Protro 6 obično se rasprodaju u svega nekoliko minuta kada izađe nova linija na tržište. Ova je zamišljena kao crno-bijela izvedba kako bi pasao košarkaškom dresu koji je nosila Gianni. Unutar tenisice nalaze se krila i leptiriće, a na peti njezino ime i ime njezina oca.

Njihov izlazak na tržište već je najavljen u drugoj polovici ove godine, a na društvenim mrežama već je pokazano kako izgleda model.

Nike nije odgovorio na upit CBS-a da pojasni ovu uistinu nezgodnu situaciju. Planira li Vanessa Bryant poduzeti daljnje pravne korake, za sada nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:30