IMAN ABDULMAJID

Udovica legendarnog glazbenika: ‘Znala sam ga kao Davida, a ne rock zvijezdu. On nije pokojni muž, već moj muž‘

Par je bio u braku od 1992. do 2016., a imaju 22-godišnju kći Alexandriju Zahru Jones

Iman i David Bowie 1995.

 Sean Dempsey/Pa Images/Profimedia

Manekenka Iman Abdulmajid, najpoznatija po svom braku s legendarnim glazbenikom Davidom Bowiejem, u razgovoru za britanski Vogue osvrnula se na život sa svojim suprugom, ali i na razdoblje poslije njegove smrti.

Kako je rekla, odbija ga nazvati svojim ‘pokojnim suprugom’ te je priznala koliko joj je bilo teško u privatnosti tugovati nakon što je preminuo 10. siječnja 2016. od raka jetre.

Iman i Bowie bili su u braku od 1992. do 2016., a imaju 22-godišnju kći Alexandriju Zahru Jones.

- On nije moj ‘pokojni muž‘. On je moj muž. Uopće mi ne smeta što me zovu ‘žena Davida Bowieja‘. Ali uvijek podsjećam ljude da sam postojala i prije nego što sam ga upoznala, rekla je 67-godišnja manekenka.

- David je bio vrlo poseban. Nikada me nije predstavio riječima ‘Upoznajte moju ženu‘. Uvijek bi govorio: ‘Upoznajte Iman, moju ženu.‘ Dakle, oboje smo već imali svoj identitet. Bili smo odvojeni, ali zajedno, objasnila je.

Govoreći o tugovanju nakon njegove smrti, Iman kaže kako joj je sve bilo jednostavno ‘previše‘.

image

Iman 2016.

Oprah Winfrey Network/Ferrari/Profimedia/Oprah Winfrey Network/ferrari/profimedia

- Živjeli smo vrlo privatnim životom, a tada se činilo da je odjednom sva pažnja umjerena na mene i moju kćer. Došlo je do toga da smo morali napustiti naš dom jer su svi bili na našim ulaznim vratima. Ja se divim tome i razumijem to, ali u jednom trenutku sam pomislila: ‘U redu, vrijeme je da odete kući‘, prisjetila se.

- Ljudi bi nas slikali, prodali te slike i onda mi rekli: ‘Osjećam tvoju bol‘. Ne, ne osjećaš, makni se od mene, rekla je Iman.

A što se tiče njezine budućnosti, kaže kako sada na sebe gleda kao na majku i na baku jer smatra da je to njezina svrha u životu. Našalila se i kako više ne može nositi štikle, ali barem zna svoja ograničenja.

U razgovoru za People rekla je, kada je prije mnogo godina upoznala Bowieja na spoju na slijepo u Los Angelesu, da je to bila ‘ljubav na prvi pogled‘.

image

David Bowie i Iman 1990.

/newscom/Newscom/Profimedia//newscom/newscom/profimedia

- On je govorio da je to bila ljubav na prvi pogled. Ja sam ga znala kao Davida Jonesa, to je njegovo pravo ime, a ne kao rock zvijezdu, istaknula je manekenka.

Bowie je svoju bitku s rakom jetre držao uglavnom privatnom, a preminuo je samo dva dana nakon što je napunio 69 godina.

- Proces tugovanja nije linearan, neki dani su teži od drugih, ali sjećanja nisu tužna. Sjećanja su sjajna, prisjetila se Iman.

Njihova kći Alexandria pitala ju je je li ikada pomišljala ponovno se udati, na što je ona odgovorila kako neće jer se još uvijek osjeća udano.

- Osjećam njegovu prisutnost, posebno kada gledam veličanstvene zalaske sunca u našem domu. David voli zalaske. Dakle, on je još uvijek prisutan. Kroz moje sjećanje, moja ljubav živi, zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 13:24