JULIETTE BINOCHE

UGLEDNA GLUMICA I ŠEFICA ŽIRIJA NA BERLINALEU 'Harvey Weinstein je dovoljno ponižen. Sad je vrijeme da pravda odradi svoj posao'

 REUTERS

Glumica Juliette Binoche je pozvala na prekid javnog ponižavanja Harveyja Weinsteina i kazala da bi slučaj odsad trebao biti prepušten sudu, piše Guardian.

Na press konferenciji Berlinskog filmskog festivala, gdje je predsjedateljica žirija, Binoche je kazala da nije imala nikakvih problema u svom dugom odnosu s producentom, koji je optužen za brojne slučajeve seksualnog napastovanja. Weinstein negira sve tvrdnje da je imao seksualne odnose za koje nije dobio pristanak.

- Skoro pa da imam želju da zaželim mir njegovom srcu i umu, to je sve, kazala je Binoche.

- Pokušavam se staviti u njegovu poziciju. Dovoljno su ga napadali. Mnogo ljudi je izrazilo svoje mišljenje o ovom slučaju. Sad je red na pravdi da odradi svoj posao, izjavila je.

- Nikad nisam imala problema s njim, ali mogla sam vidjeti da on ima problema. Kao producent, veći dio vremena je bio odličan. Mislim da je bio vrhunski producent. To ne smijemo zaboraviti iako to nije lako za neke redatelje i glumce, a posebno glumice, priznala je.

Binoche je radila s Weinsteinom na filmovima 'Čokolada' i 'Engleski pacijent', za koji je dobila Oscara.

- Dobro znam kakva se zvijer krila u njemu. On je tip čovjeka s kakvim nikad privatno ne bih izlazila. Jednom sam ručala s njim nasamo u njegovom apartmanu. Nisam se osjećala ugroženo, ali nisam razumjela zašto me je želio vidjeti, kazala je.

Weinstein će završiti na suđenju zbog optužbi za seksualni napad u New Yorku, a pod istragom je i u Los Angelesu i Londonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:29