OTVORIO DUŠU

Ugledni liječnik pred brojnim auditorijem poručio Harryju: ‘Dijagnosticiram vam ADD!‘

U mladosti sam se osjećao nekako drugačijim od ostatka svoje obitelji, a znam da se i moja mama osjećala isto tako, rekao je

Princ Harry

 Loic Venance/AFP

Tijekom razgovora uživo s dr. Gaborom Mateom, stručnjakom za traume, princ Harry rekao je kako se uvijek osjećao drugačije od ostatka svoje obitelji, baš kao i njegova pokojna majka, princeza Diana.

- Sigurno sam se tijekom svoga života, u mladosti, osjećao nekako drugačijim od ostatka svoje obitelji... Osjećao sam se čudno dok sam bio u tom ‘kontejneru‘, a znam da se i moja mama osjećala isto tako... Kao da mi je tijelo unutra, a glava negdje vani, a ponekad je bilo i obrnuto - izjavio je, a prenosi Sky News.

Vojvoda od Sussexa osvrnuo se i na vlastite strahove s kojima se suočio prije odlaska na psihoterapiju.

- Jedna od stvari koje sam se najviše bojao bio je gubitak osjećaja koje sam imao prema svojoj mami. ‘Ubijala‘ me pomisao da ću, ako odem na terapiju, izgubiti sve što mi je ostalo, sve što sam uspio zadržati od nje, ali pokazalo se da nije tako, bilo je upravo suprotno. Tugu koju sam osjećao i kojom sam joj pokušavao dokazati koliko mi nedostaje pretvorio sam u spoznaju da bi mama samo željela da ja budem sretan. Kad sam to shvatio, ogroman kamen pao mi je sa srca - rekao je Harry.

Stručnjak za traume, dr. Mate, vojvodi od Sussexa dijagnosticirao je i poremećaj deficita pažnje (ADD).

- Čitajući vašu knjigu ‘Spare‘, dijagnosticiram vam ADD... Vidim to kao normalan odgovor na stres - izjavio je i dodao kako se to može izliječiti u bilo kojoj dobi.

Harry je u nastavku razgovora otkrio i kako mu je marihuana "stvarno psihički puno pomogla".

- Uzimanje kokaina za mene nije učinilo ništa, ali marihuana je drugačija, ona mi je zapravo stvarno pomogla - rekao je.

Harry se dotaknuo i razdoblja kad je bio u vojnoj službi u Afganistanu, na što je dr. Mate izjavio kako "se on osobno po tom pitanju nije slagao s politikom koju je vodio Zapad".

- Zašto toliko ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu nije podržavalo naše trupe? Jer su pretpostavljali da su svi koji su bili u vojnoj službi bili za rat. Ali nije tako. Kad se jednom prijavite, radite ono što vam se kaže. Dakle, bilo je puno nas koji se nismo nužno slagali ili ne slagali s tom politikom, ali radili smo ono za što smo bili obučeni - zaključio je vojvoda od Sussexa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:08