TOM HOLLAND

‘Uhvatim se mobitela i čitam stvari o sebi na internetu. To je vrlo štetno za moje mentalno stanje‘

Holland se nada da će gledatelji ‘imati više poštovanja i više suosjećanja za ljude koji prolaze kroz mentalne probleme‘

Tom Holland tijekom snimanja posljednjeg filma

 Instagram/screenshot/

Tom Holland otkrio je da je trijezan već godinu i četiri mjeseca. Zvijezda Marvelovih filmova o Spider-Manu rekao je da mu je njegov najnoviji projekt, "The Crowded Room", pomogao da prepozna vlastite "okidače".

image

Tom Holland

Backgrid/mega/The Mega Agency/Profimedia/

U seriji Holland glumi Dannyja Sullivana, mladića koji se slučajno nađe u nevolji nakon što je uhićen zbog zločina koji nije počinio, piše Page Six.

- Učiti o mentalnom zdravlju i njegovoj snazi, te razgovarati s psihijatrima o Dannyjevim borbama, bilo je nešto što je bilo jako informativno za moj život - rekao je Britanac za Entertainment Weekly. Naime, 26-godišnjak je razgovarao i s psihijatrima kako bi mu pomogli da bolje razumije svog lika.

- Nisu mi strani fizički aspekti posla dok radim na akcijskim filmovima, ali mentalni aspekt me dotukao. Potrebno mi je dugo vremena da se oporavim od toga. Trebalo mi je vremena da se nekako vratim u stvarnost - objasnio je.

Nakon devet mjeseci snimanja, Holland je shvatio da je vrijeme da se odvoji od svog lika za dobrobit svog zdravlja.

- Vidio sam sebe u njemu, ali u svom privatnom životu. Sjećam se da sam bio shrvan kod kuće i pomislio sam na brijanje glave. Htio sam obrijati glavu da se riješim tog lika - prepričao je. Doduše, Holland nije obrijao glavu jer je bio usred snimanja filma za koje tvrdi da je bilo "drugačije od svega što je ikada prije doživio".

Holland se nada da će gledatelji "imati više poštovanja i više suosjećanja za ljude koji prolaze kroz mentalne probleme".

Inače, Holland je prošle godine otkrio da se povlači s društvenih medija kako bi se bolje brinuo o svom mentalnom zdravlju.

- Smatram da su Instagram i Twitter pretjerano stimulativni, neodoljivi - rekao je glumac svojim 67 milijuna Instagram pratitelja u videu.

- Uhvatim se mobitela i čitam stvari o sebi na internetu, no na kraju je to vrlo štetno za moje mentalno stanje. Stoga sam odlučio napraviti korak unatrag i izbrisati aplikaciju - prepričao je 26-godišnji glumac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:49