SPEKTAKL U TORINU

Ukrajina je pobjednica Eurosonga! Konstrakta završila na petome mjestu

Iako je nakon dodijeljenih bodova žirija vodila Velika Britanija, publika je odlučila da pobjeđuje Ukrajina

Kalush (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

 AFP

Ukrajinska grupa Kaluš orkestar pobjednica je ovogodišnje Eurovizije održane u Torinu.

Ukrajinci su i prije natjecanja bili najveći favoriti za pobjedu, a osvojili su zahvaljujući glasovima publike koja je uvjerljivo bila na njihovoj strani.

Nakon glasanja žirija vodio je predstavnik Velike Britanije Sam Ryder, koji je na kraju završio drugi.

Prijenos Eurosonga tijekom večeri pratili smo iz minute u minutu:

01:01 Ukrajina je pobjenik Eurovizije sa 631 bodom! Druga je Velika Britanija, treća Švedska, četvrta Španjolska, a Srbija peta.


00:57 Španjolska je preuzela drugo mjesto od Konstrakte, Ukrajina i dalje prva.


00:55 Ukrajina je preuzela vodeće mjesto, imaju duplo više bodova od drugoplasirane Konstrakte.


00:49 Srbija se nakon glasova publike plasirala na prvo mjesto!


00:47 Vodi Velika Britanija, slijede ih Švedska, Moldavija, Španjolska, Ukrajina, Portugal, Grčka...


00:44 Čitaju se glasovi publike.


00:41 Gotovo je čitanje glasova žirija, zbrajaju se glasovi publike.


00:39 Italija daje 12 bodova Nizozemskoj.


00:38 Češka daje 12 bodova Velikoj Britaniji.


00:37 Australija daje 12 bodova Španjolskoj.


00:36 Švedska daje 12 bodova Španjolskoj.


00:35 Velika Britanija daje 12 bodova Švedskoj.


00:35 Inače, Hrvatska je 10 bodova dala Portugalu, 8 Ukrajini, 7 Litvi, 6 Španjolskoj...


00:34 Finska daje 12 bodova Švedskoj.


00:33 Austrija daje 12 bodova Velikoj Britaniji.


00:32 Litva daje 12 bodova Ukrajini.


00:32 Hrvatska daje 12 bodova Srbiji. U hrvatskom žiriju bili su Dinko Komadina, glazbeni urednik Hrvatskog radija, Mia Negovetić, Antonela Đinđić, Saša Lozar i Predrag Martinjak.


00:30 Gruzija daje 12 bodova Velikoj Britaniji.


00:30 Slovenija daje 12 bodova Italiji.


00:29 Irska daje 12 bodova Španjolskoj.


00:28 Rumunjska daje 12 bodova Ukrajini.


00:27 Crna Gora daje 12 bodova Srbiji.


00:26 Armenija daje 12 bodova Španjolskoj.


00:25 Francuska daje 12 bodova Velikoj Britaniji.


00:22 Danska daje 12 bodova Grčkoj.


00:21 Švicarska daje 12 bodova Grčkoj.


00:20 Španjolska daje 12 bodova Azerbajdžanu.


00:19 Latvija daje 12 bodova Ukrajini.


00:19 Cipar daje 12 bodova Grčkoj.


00:18 Island daje 12 bodova Švedskoj.


00:17 Srbija se javlja s lavorom kakvog je na nastupu imala Konstrakta. Daju 12 bodova Azerbajdžanu.


00:16 Bugarska daje 12 bodova Grčkoj.


00:16 Moldavija daje 12 bodova Ukrajini.


00:15 Grčka daje 12 bodova Azerbajdžanu.


00:14 Poljska daje 12 bodova Ukrajini.


00:14 Izrael daje 12 bodova Švedskoj.


00:13 Norveška daje 12 bodova Grčkoj.


00:12 Belgija daje 12 bodova Velikoj Britaniji.


00:11 Njemačka daje 12 bodova Velikoj Britaniji.


00:10 Portugal daje 12 bodova Španjolskoj.


00:09 Azerbejdžan daje 12 bodova Velikoj Britaniji.


00:08 Estonija daje 12 bodova Švedskoj.


00:07 Albanija daje 12 bodova Italiji.


00:06 Ukrajina daje 12 bodova Velikoj Britaniji.


00:05 Malta daje 12 bodova Španjolskoj.


00:05 Makedonija daje 12 bodova Španjolskoj.


00:04 San Marino je dao 12 bodova Španjolskoj.


00:04 Nizozemska daje 12 bodova Grčkoj.


23:58 Gotovo je glasanje.


23:46 Nastupa Mika, voditelj i pjevač.


23:43 Nakon što je u finalu Eurosonga izvedeno svih 25 pjesama ponovo se promijenilo stanje na kladionicama. Na prvom mjestu je i dalje Ukrajina, no drugo mjesto sada drži plavokosa Šveđanka, dok je dugokosi Sam Ryder iz Velike Britanije treći. Na četvrtom mjestu je Španjolka Chanel, na petom Talijani. Šesti su Norvežani s pandemijskom pričom o Crvekapici i korona virusu, sedmi je poljski operni pjevač. Konstrakta je trenutno na osmom mjestu. Na zadnjem, 25. mjestu tri minute uoči kraja glasanje je pjevač iz Belgije.


23:38 Srbija puca od ponosa nakon Konstraktinog nastupa... Njihovi portali pišu: Konstrakta oduvala sve u finalu Eurosonga, Publika skandirala: Umetnica može biti zdrava. Zagreb zove sve da glasaju za srpsku predstavnicu, Konstrakta pokidala na bini...


23:23 Nastupaju prošlogodišnji pobjednici, rockeri Måneskin.


23:16 Počelo je glasanje za najbolju pjesmu. Traje 20 minuta.


23:11 Posljednji nastupa Stefan Airapetjan, koji u pjesmi 'Hope' pokazuje utjecaj Ennia Morriconea na svoju glazbu, ali tko smo mi da to zamjerimo čovjeku koji je prije dvije godine proglašen za najseksipilnijeg muškarca u Estoniji. Inače, Službeni glazbeni video za 'Hope' snimljen je u pustinji Tabernas u blizini Almerije u Španjolskoj, na istoj lokaciji kao i 'Dollars Trilogy' Sergia Leonea. Po kladionicama je petnaesti.


23:07 Konstrakta je svoja, autentična, nova i originalna, pjeva na srpskom i latinskom, a publika je njome toliko oduševljena da se u pojedinim trenucima od silnog pljeska Konstraktino pjevanje na sceni niti ne čuje. Zbog svega toga recimo kako nije nemoguće da umjetnica, šesta na kladionicama, sa sobom u Srbiju uz lavor i bijele ručnike donese i eurovizijsku pobjedu.

image

Konstrakta (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

AFP

23:03 Operni pjevač Krystian Ochman izveo je pjesmu 'River' u kojoj miješa elemente raznih glazbenih stilova, a pokazuje i svoje velike glasovne mogućnosti. Za potpunu sreću bilo bi dobro da unuk slavnog poljskog pjevača Wieslawa Ochmana malo bolje barata engleskim jezikom na kojem pjeva, jer tako ne bi gutao pojedine riječi ili stihove u kojima poručuje kako 'želi da ga voda odnose' pjevao s tvrdim naglaskom. Po kladionicama je sedmi.

image

Ochman (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

AFP

22:57 Velike šanse za sjajan plasman ima i Velika Britanija (druga je na kladionicama), koja se ove godine, za divno čudo, potrudila oko svoje pjesme i izvođača pa su (nakon što su se lani osramotili i na Eurosongu u Rotterdamu dobili nula bodova) u Torino poslali Sama Rydera, dugokosu zvijezdu tik toka s 12 milijuna pratitelja. Sam će na Eurosongu otpjevati skladbu 'Space Man'. čiji stihovi kažu: 'Tražio sam te po svemiru, bio u nekim crnim rupama...'.

image

Sam Ryder (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

AFP

22:51 Pjesmu 'Not the same' predstavlja Sheldon Riley, dvanaesti po kladionicama, koji se na pozornici pojavljuje u raskošnoj bijeloj haljini s maskom preko lica. Njegova scenska odjeća teška je četrdeset kilograma. Pjesma s kojom nastupa u Torinu je napisana krajem 2015., a govori o Sheldonovom bolnom odrastanja, uključujući dijagnozu Aspergerovog sindroma i kritiziranje okoline zbog njegove drugačije seksualne orijentacije.

image

Sheldon Riley (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

AFP

22:45 Švedska predstavnica Anna Cornelia Jakobsdotter Samuelsson pjeva 'Hold Me Closer', a u prvom planu njenog scenskog nastupa je prikazati bol i čežnju za ljubavnikom. Stihovi pjesme kažu: 'Našla sam pravog u pogrešno vrijeme'. Otac ove pjevačice, koja na kladionicama drži treće mjesto, frontmen je rock benda 'The Poodles', a baka joj je skladateljica, što je Corneliji omogućilo da od malih nogu bude dio glazbenog svijeta. Nedavno je objavila album prvijenac, a tijekom 2020. godine objavila je skladbu 'Weight of the World', koja je postala soundtrack za HBO-ovu seriju 'Björnstad'.

image

Cornelia Jakobs (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

AFP

22:41 Zdob si Zdub u Torinu nude nezaboravni plesni nastup. Na scenu izlaze u kostimima različitih boja, s harmonikom, violinom, guslama, gitarom i pjevaju: 'Hej ho, let's go, folklor, rock and roll...' Ovo im je treće pojavljivanje na Eurosongu, a članovi grupe osnovane 1994. godine svoju glazbu opisuju kao 'hardcore folk extravaganzu'. Gledatelji u regiji već su ih prozvali 'Rokerima s Moldavu'. Po kladionicama su jedanaesti. Publika je u deliriju.

image

Zdob si Zdub & Advahov Brothers (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

AFP

22:37 Tri sestre s Islanda pjevaju o najmračnijoj zimi koja čeka sunce što će svjetlom ublažiti duge noći i zagrijati naše zagrljaje. Sigríður, Elísabet i Elín, na kladionicama su devetnaeste, zajedničku karijeru započele su još 2011. pod imenom Sísý Ey (prema njihovoj baki) i snažno vjeruju u iscjeliteljsku moć glazbe. Sestre dolaze iz glazbene obitelji: mama im je poznata islandska pjevačica, a tata je član islandske grupe Mezzoforte.


22:32 Amanda Tenfjord — punim imenom Amanda Klara Georgiadis Tenfjord — je grčko-norveška pjevačica koja na kladionicama drži solidno osmo mjesto. Amanda, koja na binu izlazi sva u bijelom, rođena je u Ålesundu u Norveškoj, majka joj je Norvežanka, otac Grk, a odrastala je u obje te zemlje. Njezina pjesma 'Umri zajedno' istražuje brojne perspektive umiruće veze.

image

Amanda Georgiadi, Grčka (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

AFP

22:30 Ukrajinski predsjednik Zelenski je pozvao Europu da glasa za Ukrajinu.


22:26 Jérémie Makiese dar za glazbu pokazuje od djetinjstva, kada je pjevao u crkvenom zboru. U Torinu će izvesti 'Miss You', a za njega će navijati ljubitelji nogometa jer on uspješno usklađuje glazbenu i sportsku karijeru pa je tako nedavno potpisao ugovor za nogometni klub Royal Excelsior Virton. Po kladionicama je dvadeset i prvi.

image

Jeremie Makiese (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

AFP

22:22 Nadir pjeva 'Fade to Black', a skladba govori o smrti, o procesu tugovanja i obilju ljutnje koja potom nastupa. Nastup započinje na stepenicama koje su postavljene poput tribine na stadionu. Na Eurosong stiže nakon pobjede na azerbajdžanskom show The Voice, a završio je studij poslovne administracije na azerbajdžanskom sveučilištu turizma i menadžmenta. Po kladionicama je dvadeseti.


22:17 Dvadeset i treća po kladinocama Monika je odrasla u pravoj glazbenoj obitelji, a već kao dijete pohađala je satove violine i baleta. Studirala je i na Berklee Music Collegeu, a hrvatskim eurovizijskim fanovima bit će zanimljivo doznati kako je Monikina fakultetska kolegica u SAD-u bila Franka Batelić. Monikinu pjesmu eurovizijski fanovi opisuju kao pomalo 'sablasni disco'.

image

Monika Liu (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

AFP

22:13 Svoju glazbenu karijeru Malik je započeo stavljanjem obrada na internet, a sam je naučio svirao klavijature i bubnjeve. Njemački predstavnik, koji će izvesti pjesmu 'Rockstars', odrastao je u glazbenoj obitelji: tata mu je glazbenik, djed operni pjevač. Svoju prvu pjesmu Say The Name objavio je 2018. godine, a dvije godine kasnije postao je prvi njemački izvođač čiji se billboard emitirao na njujorškom Times Squareu. Kladionice mu predviđaju posljednje mjesto. Natupom i nije oduševio, publika je iskoristila njegov nastup kao pauzu za wc.

image

Malik Harris (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

AFP

22:07 Kalush Orchestra u pjesmi 'Stefania', miješaju rap i hip hop s tradicionalnom ukrajinskom narodnom glazbom. Pjesmu je frontmen Oleh Psiuk posvetio svojoj mami, te tvrdi kako je ovo najbolja stvar što ju je on u životu dosad napravio za nju. Melodija 'Stefanije' lako ulazi u uho, nastup izvođača u kostimima kombiniranim s narodnom nošnjom svoje zemlje je upečatljiv. Po svim kladionicama upravo će Ukrajina slaviti u subotu na Eurosongu.

- Pomozite Ukrajini i Mariupolju, pomozite Azovstalu - zavapio je ukrajinski pjevač na kraju izvedbe, koja je popraćena ogromnim aplauzom.

image

Kalush (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

AFP

22:04 Otmjena nizozemska predstavnica S10 (Stien den Hollander) na eurovizijsku pozornicu donosi atmosferski nastup za svoju baladu u kojoj pjeva o ljubavnoj tuzi i, kako sama kaže, zida spomenik svojih osjećaja. Pjevačica tijekom izvedbe stoji na postolju u crnom smokingu koji je sprijeda skraćen, a odostraga dug. Pozornica ima dramatično osvjetljenje.

image

S10, Nizozemska (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

AFP

21:59 Seksi Španjolka Chanel prije tri mjeseca našla se na udaru srpskih hejtera koji su je optuživali da je u pjesmi 'SloMo' pokrala njihovu zvijezdu Daru Bubamaru. Na to se nije ni obazrela, a nastupit će u seksi kompletiću koji više otkriva nego skriva. Chanel, koja je po kladionicama šesta, već je sa 16 godina počela glumiti u mjuziklima, a nastupala je u španjolskim verzijama mnogih svjetski poznatih mjuzikala, poput 'Mamma mia!' ili 'Flashdance'. Također, bila je na audiciji za ulogu Anite u španjolskoj verziji mjuzikla 'Priče sa zapadne strane', a prema intervjuu za Los40, bila je među pet završnih kandidata za istu ulogu u novoj ekranizaciji filma koju je režirao Steven Spielberg.

image

Chanel, Španjolska (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

AFP

21:55 Pobjednici Sanrema, Mahmood i Bianco, nastup počinju mračno, a reflektori su usmjereni na Mahmooda koji pjesmu 'Brividi' pjeva a capella, odjeven u crno odijelo. Zatim na scenu stiže Blanco, u bijeloj košulji i hlačama. Osim dvojice pjevača, na sceni je još i pijanist za velikim bijelim klavirom za koji Blanco sjeda u jednom svom solo dijelu nastupa. LED ekrani i reflektori podsjećaju na biserno nebo koje se spominje u stihovima pjesme. Muškarci koji se ne srame svoje ranjivosti i emotivnosti na kladionicama su četvrti. Domaćini ovogodišnjeg izdanja nisu oduševili, na svim dosadašnjim nastupima i probama je izvedba bila kvalitetnija. Automatski su s drugog pali na četvrto mjesto na kladionicama.

image

Mahmood & BLANCO (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

AFP

21:47 Rosa Linn po kladionicama je osamnaesta, a u pjesmi 'Snap' pjeva o nesanici. 21-godišnja pjevačica glazbom se bavi od malena, samu sebe opisuje kao djevojku iz malog grada koja ima veliko srce. Scena je tijekom njenog nastupa bijele boje, centralnu poziciju zauzima krevet okružen zidovima s kojeg izvođačica skida tapete ispod kojih se nalaze stihovi njene pjesme.

image

Rosa Linn, Armenija (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

Marco Bertorello

21:42 Vukovi iz svemira publiku će zabaviti grupnim prepričavanjem pandemijske Crvenkapice. U njihovoj pjesmi Vuk (koronavirus) napada sve mlade i stare - i Crvenog i baku. Koje je rješenje? Norvežani kažu: 'Prije nego taj vuk pojede moju baku, daj tom vuku bananu.' Subwoolferi su oformljeni lani, skrivaju se iza vučje maske i odijela, te se oslovljavaju kao Keith i Jim. Njihov pravi identitet nije otkriven, a oni sami sebe predstavljaju kao najveća grupu u svemiru, nastalu prije 4.5 milijardi godina na Mjesecu gdje su imali uspješnu pop karijeru. Na kladionicama su deveti.

image

Subwoolfer, Norveška (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

Marco Bertorello

21:37 Nastup francuskih predstavnika Alvana & Ahez odvija se na povišenoj platformi, a uz pjevače tu je i prateća plesačica. Dominantna boja na LED ekranima i reflektorima je zelena, što pridonosi mističnoj atmosferi nastupa koji simbolično prikazuje ženu koja u šumi pleše za vraga. Alvan tijekom pjesme 'Fulenn' svira različite instrumente, od bubnjeva do gitare, a kao upečatljiv element nastupa prisutna je i vatra. Kladionice kažu da je ovo sedamnaesto mjesto.

image

Alvan & Ahez, Francuska (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

Marco Bertorello

21:35 Marius Bear za život je počeo zarađivati kao mehaničar građevinskih strojeva. Onda je shvatio da je glazba njegov pravi poziv, pa se preselio u London gdje je studirao glazbenu produkciju. Po kladionicama je dvadeset i drugi, a na eurovizijsku pozornicu izlazi odjeven sav u crno. Stihovi njegove pjesme koja se zove 'Boys Do Cry' kažu: 'Srca se slome, samo bog zna zašto, a ponekad i avioni padaju s neba...'

image

Marius Bear, Švicarska (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

Marco Bertorello

21:30 Pjesmu 'Jezebel' sa stihovima koji glase: 'Ako si ti lovac, onda sam ja plijen', članovi grupe The Rasmus, osnovane 1994. godine u Helsinkiju, napisali su u vrijeme kada su još bili srednjoškolci. Pjesma govori o biblijskoj 'Jezebel', djevojci koja uvijek dobije što želi, koja predstavlja snažne žene današnjice i njihovu senzualnost. Rockeri koji svoj nastup opisuju kao rođendansku feštu iz pakla po kladionicama su četrnaesti.

image

Pjevač The Rasmusa Lauri Ylonen (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

Marco Bertorello

21:25 - Pjevam o čežnji, a ova pjesma je posebna jer je posvećena mom djedu koji više nije s nama, a bio je veliki dio mog života i mene same. U pjesmi govorim o tome koliko mi nedostaje - objasnila je 27-godišnja portugalska glazbenica koja je svoju prvu pjesmu komponirala s nepunih 11 godina. Mariana Brito da Cruz Forjaz Secca, umjetničkog imena Maro svira gitaru i klavir, a godinama je živjela u Los Angelesu gdje se također bavila glazbom. Po kladionicama je šesnaesta.

image

Maro, pjevačica koja predstavlja Portugal (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

AFP

21:21 Rumunjski pjevač, tekstopisac i plesač Andrei-Ionuț Ursu, umjetničkog imena WRS, izvodi pjesmu 'Llámame', koja u prijevodu znači 'Pozovi me'. Unatoč plesačkim akrobacijama na sceni, Andrej - koji je odrastao u ekipi plesača folklora zbog čega je njegov scenski nastup pojedince podsjetio na borbu bika i toreadora - nije očarao fanove Eurosonga koji ga na kladionicama vide kao pretposljednjeg.

image

Singer Andrei-Ionut Ursu, a.k.a. "WRS" (C) iz Rumunjske (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

AFP

21:17 Prvi nastupaju predstavnici Češke. Češko-norveški elektropop bend (kojeg čine pjevačica Dominika Hašková i gitarist i klavijaturist Benjamin Rekstad) pjevaju 'Lights Off', pjesmu koja govori o prebolijevanju nesretne ljubavi. Po kladionicama su trinaesti, a Dominika je inače kćerka poznatog češkog hokejaša na ledu Dominika Hašeka, koji je s češkom reprezentacijom osvojio zlato na Zimskim olimpijskim igrama u Naganu 1998., te broncu na Zimskim olimpijskim igrama 2006. u Torinu.

image

Pjevačica Dominika Haskova iz Češke (Photo by Marco BERTORELLO/AFP)

AFP

21:12 Konstrakta, koja predstavlja Srbiju, je na predstavljanju svih natjecatelja dočekana s velikim ovacijama.


21:00 Počeo je Eurosong, koji je otvoren nastupima Laure Pausini.

image

Laura Pausini

AFP


20:55 Uskoro počinje velika završnica natjecanja za pjesmu Eurovizije koja se održava u dvorani Pala Alpitour u Torinu. Kao i u dvjema polufinalnim večerima, voditelji su pjevačica Laura Pausini, radijski voditelj Alessandro Cattelan i glazbenik Mika - Michael Holbrook Penniman.

Za pobjedu na Eurosongu natječe se 20 zemalja koje su svoj nastup izborile u poluzavršnicama, zatim zemlja domaćin, Italija, koja je to osigurala pobjedom na Eurosongu 2021., kao i još 4 zemlje izravne finalistice: Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Njemačka i Španjolska.


Velika završnica Eurosonga na HTV1 starta večeras u 21 sat, a finalnu večer otvorit će talijanska skupina The Rockin' 1000 koju neki nazivaju "najvećim bendom na svijetu". Nema stalni sastav, ali okuplja veliko mnoštvo glazbenika, stotine gitarista, basista, bubnjara i pjevača koji izvode djela klasičnog rocka. Na Eurosongu će izvesti medley, između ostalog i hitove Laure Pausini "La solitudine" ("Samoća") i "Scatola" ("Kutija"). Potom će na sceni biti održana parada 25 zastava zemalja sudionica finala.

Što se show programa tiče, koji je na rasporedu prije nego što 40 zemalja sudionica svojim glasovima odluče o eurovizijskom pobjedniku, RAI se pobrinuo za pravi spektakl. U Torinu će tako nastupiti grupa Måneskin, pobjednici prošlogodišnjeg Eurosonga, koji će pred eurovizijskom publikom premijerno izvesti svoj singl "Supermodel". Bend je u Torino iz Londona doletio jučer, a mnogi su se zabrinuli kada su vidjeli da karizmatični frontmen Damiano David u hotel dolazi na štakama.

image

Mika, Laura Pausini, Torino

Marco Bertorello
image

Mika, Laura Pausini, Torino

Marco Bertorello

- Uganuo sam nogu dok sam snimao spot za "Supermodel". No, ne brinite, nastupao sam već i pod težim okolnostima - rekao je Damiano kojeg, nažalost, još nismo vidjeli na probama, jer su pokusi njegovog benda strogo zatvoreni za javnost.

image

Gigliola Cinquetti, Sanremo, 2021.

Mondadori Portfolio/Ddp Usa/Profimedia

Måneskinu će se u show programu pridružiti i legendarna Gigliola Cinquetti, veteranka talijanske glazbene scene i Eurosonga koja će izvesti pjesmu "Non ho l'età" ("Premlada sam"), s kojom je sa 16 godina 1964. pobijedila na Sanremu, a na Eurosongu u Kopenhagenu 1965. Italiji donijela prvu pobjedu. Njezin najveći hit je "Pioggia" ("Kiša") s kojom je 1969. na Sanremu osvojila šesto mjesto.

Zanimljivo je da je Italiju predstavljala još jednom, 1974. u Brightonu i zauzela drugo mjesto, jer je prvo, dakako, osvojila ABBA s pjesmom "Waterloo". Showprogram će završiti medleyem koji će izvesti Mika, Michael Holbrook Penniman, britanski kantautor libanonskog porijekla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:07