NOVI LOOK

UMA THURMAN IZGLEDA 20 GODINA MLAĐE, ALI SERVIRAJUĆI SVOJE BEAUTY UTOPIJE BESRAMNO - IZMIŠLJA Evo koja je tajna njene mladosti

 
Uma Thurman
 Profimedia / Getty Images

- Jeste li vi vidjeli kako izgleda Uma Thurman? - povela se rasprava na kavi. Priznajem da nisam, pa mi pokazuju njene slike s gostovanja u emisiji “Che tempo che fa” na talijanskoj televiziji s kraja siječnja.

- Žena ima skoro 50 godina, a izgleda bolje nego u 20-ima - govori kolega u nevjerici.

- Pročitala sam negdje da je rekla da je mladolika jer svaki dan jede velike količine voća i povrća - dodaje prijateljica.

- Ma je, sigurno. Sto posto je to, činjenica da ima para i može kod najboljih plastičara uopće nema utjecaja na njen izgled.

Mora da je s 50 sigurno mladolika zbog blagonaklone genetike - kažem u nadi da će prepoznati moj sarkazam.

- Kako to misliš? - pita me još uvijek zbunjeno kolega s početka priče.

Evo kako! Kada novinari diljem svijeta pokušavaju saznati Uminu tajnu ljepote i mladosti u intervjuima ili zaustavljajući je na crvenom tepihu, od nje dobivaju odgovore poput toga da joj je koža blistava zbog voća i povrća, da je mladolika jer “čim se probudi, popije tri čaše vode sobne temperature, a onda još tijekom dana popije dvije litre vode”, da “za njegu kože koristi isključivo ekološke proizvode” te da “kupke u mlijeku zaista djeluju” (to isto tvrde Beyoncé i Cindy Crawford, a vjerovala je i engleska kraljica Elizabeta I., koja se u beauty savjetima ugledala na Kleopatru, koja se, pak, znala po nekoliko sati namakati u magarećem mlijeku s dodatkom eteričnih ulja dok mliječne kiseline navodno nisu učinile svoje).

Celebrityji serviraju takve beauty utopije kako bismo mislili da su oni obični smrtnici poput nas koji se služe jeftinim i svima dostupnim trikovima, poput prehrane s ekstra puno voća i povrća ili tri čaše vode na tašte, da bi izgledali tako savršeno.

Ako ćemo iskreno - Uma izmišlja.

Uma Thurman milano, 23-01-2020, Image: 494777981, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor country restriction: Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide.
Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic.
Contributor media restriction: {86A634B2-C52D-42CA-9A81-AF7EF7173A88}, {86A634B2-C52D-42CA-9A81-AF7EF7173A88}, {86A634B2-C52D-42CA-9A81-AF7EF7173A88}, {86A634B2-C52D-42CA-9A81-AF7EF7173A88}, {86A634B2-C52D-42CA-9A81-AF7EF7173A88}, {86A634B2-C52D-42CA-9A81-AF7EF7173A88}., Model Release: no, Credit line: MARKA / Alamy / Alamy / Profimedia
MARKA / Alamy / Alamy / Profimed

“Mala” pomoć

Dovoljno je otići na Google i pogledati njene fotografije kroz godine ili čak samo kroz desetljeća da vam postane jasno da je Uma imala “mala” pomoć.

U 80-ima, kad je radila kao model za Glamour i Vogue te dizajnere Christiana Diora, Louis Vuitton i Givenchy, izgleda potpuno djetinje nevino. U 90-ima pronalazi svoj stil, počinje bojati kosu, stilizirati ju u valove te naglašavati usne i oči odajući dojam dive zlatnog doba Hollywooda.

PARIS - JANUARY 23:  Actress Uma Thurman arrives to attend the Valentino fashion show, as part of Paris Fashion Week (Haute Couture) Spring-Summer 2008 on January 23, 2008 in Paris, France.  (Photo by Francois Durand/Getty Images)
Getty Images

Nadolazeće desetljeće je Umino zlatno doba - izgleda prirodno, nenamjerno seksi i puna je energije.

U 40-ima se, pak, počela jače šminkati i matirati lice. 2013. odjednom ima nevjerojatno izražene jagodice kao Naomi Campbell. I ne, nisu joj narasle same od sebe, jer to se ne događa. Zatim 2014. ima punije usne (to se vidi i na fotkama bez ruža) i nevjerojatno glatko čelo. Kako godine idu, izgleda sve umornije. Vrhunac je 2015., kada zvijezda filmova “Pakleni šund” i “Kill Bill” na premijeri serije “The Slap” izgleda, pak, znatno starije, kao baka, ali moderna, da bi od 2016. naovamo izgledala sve mlađe i sve bolje.

Odjednom više nema vrećice ispod očiju, a nestale su i izražene nazolabijalne bore, one dvije od nosa prema ustima. Koža se doima savršenom, a oči većima.

Proživljava svoje drugo zlatno doba. Drugu mladost.

Umine fotografije pokazala sam i doc. dr. med. Aleksandru Milenoviću, specijalistu maksilofacijalne kirurgije koji se već 15 godina bavi estetskom kirurgijom i pionir je neinvazivnih zahvata u Hrvatskoj, pa zahvaljujući velikom iskustvu već pri prvom pogledu na ženino lice može donijeti zaključke o estetskim popravcima.

Čelo i oči

- Iako je teško procijeniti koliko je šminka utjecala na Umin izgled, kod nje se radi o vrlo racionalnoj pravovremenoj upotrebi nekirurških metoda estetske medicine.

LONDON - OCTOBER 2:  Actress Uma Thurman attends a photocall to promote
Getty Images

Prvenstveno o botoksu u područje čela i oko očiju. Sigurno je da je upotrebljen hijaluron u području jagodica. I vjerojatno PRP (tretman krvnom plazmom obogaćenom trombocitima, koji je na društvenim mrežama promovirala Kim Kardashian za pomlađivanje kože lica, op. a.) ili neka slična metoda za kožu cijelog lica - objasnio je dr. Milenović.

Što možemo zaključiti o tome kako Umi Thurman na pragu 50-e uspijeva izgledati kao da je u 20-ima?

Napokon si je pronašla dobrog estetičara koji ju suptilno pomlađuje s pravim dozama botoksa i hijaluronskih filera, a da ne izgleda napuhnuto. Koža lica joj je hidratizirana i zategnuta, što znači da zasigurno ima i dobrog kozmetičara koji je podvrgava kemijskim pilinzima ili PRP-u otkrivajući “novu” kožu, a usput joj je i sredio obrve, koje više nisu nevidljive.

Očito je odabrala i odličnog vizažista koji zna da njene spuštene kapke treba dobro osjenčati tamnim bojama kako bi se postigla dubina, a zna i suptilno konturirati jer joj nos nikada nije bio pravilniji.

CANNES, FRANCE - MAY 16:  Actress Uma Thurman attends Photocall for the movie
Getty Images

Bravo za Umu i brza pouka muškarcima koje su zbunila dostignuća estetske kirurgije i medicine te ih dovela u zabludu - u 50-ima nema prirodne mladosti, samo graciozne ljepote.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 09:03