NEOBIČAN POTHVAT

Umjesto psa, favorit srpske ‘Dore‘ u Beogradu šetao mrtvog jastoga na uzici: ‘On je simbol generacije‘

Na sreću, ne radi se o živom jastogu, nego o igrački koju je Luke izveo u šetnju jer je jastog, kaže, njegov simbol

Luke Black

 Instagram/Luke Black

Luke Black, favorit srpske ‘Dore‘ odnosno Pesme za Evroviziju koja će se u Beogradu održati ovog tjedna uoči natjecanja odlučio je na sebe privući svu moguću medijsku pažnju. Kontroverzni pop pjevač, pravim imenom Luka Ivanović, tako je i šetnju Beogradom uspješno pretvorio u ekstravagantni performans, jer je na uzici umjesto psa prošetao jastoga.

Na sreću, ne radi se o živom jastogu, nego o igrački koju je Luke izveo u šetnju jer je jastog, kaže, njegov simbol, pa je s tim simbolom pozirao i na fotografiji kojom je predstavio svoju pjesmu ‘Samo mi se spava‘ s kojom se natječe na srpskom izboru za Eurosong.

Što za njega simbolizira jastog?

- Mislim da je simbolika jastoga dosta otvorena za interpretaciju.. Jastog nije imao neku pretjeranu svrhu na početku, ali često kao umjetnici radimo stvari kojih nismo svjesni i uzimamo neke reference koje smo prikupili u toku svog stvaralaštva i poštovanja umjetnosti i koje možda i ne vidimo da smo prenijeli na platno, ili u pjesmu ili fotografiju. I onda uz pomoć ljudi koji su ujedinjeni i njihovih interpretacija mi nešto učimo o sebi. Tako da definitivno mogu reći da je jastog simbol regeneracije - pojasnio je Luke Black za Zoomer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:24