OMILJENA BARBY

Umrla članica The Kelly Family, benda za kojim smo ludovali 90-ih: ‘Beskrajno će nam nedostajati‘

Barby Kelly svirala je udaraljke i gitaru. Imala je samo 45 godina, a preminula je svega nekoliko dana prije svog rođendana
The Kelly Family 
 BRITTA PEDERSEN/dpa-Zentralbild/dpa Picture-Alliance via AFP

Još jedna tužna vijest potresla je svijet glazbe - preminula je Barby Kelly, članica popularnog irskog benda The Kelly Family. Imala je samo 45 godina, a umrla je svega nekoliko dana prije svog rođendana.

Informaciju o preranom odlasku omiljene glazbenice objavili su članovi njezine obitelji na službenoj internetskoj stranici benda, koji je '90-ih žario i palio scenom hitovima kao što su "An Angel", "Fell in Love With an Alien" i "Nanana".

- Naša voljena sestra Barby preminula je prije nekoliko dana nakon kratke bolesti. Duboko smo ožalošćeni, beskrajno će nam nedostajati i uvijek ćemo je nositi u srcu. Zahvaljujemo svima na suosjećanju i molitvama - napisali su, no nisu naveli od čega je glazbena zvijezda punoga imena Barbara Ann Kelly bolovala.

Njezin brat Jimmy u otvorenom pismu iz 2013. otkrio je kako se Barby dugo borila s ozbiljnim mentalnim problemima koji su joj onemogućavali samostalan život.

- Ne može se sama brinuti o sebi, mora biti pod stalnim nadzorom... Život u središtu pozornosti nije bio dobar za nju - rekla je svojedobno i Barbarina sestra Patricia.

Glazbenica se upravo zbog mentalne bolesti prije 20 godina povukla iz javnosti. Kao mlada, u obiteljskom bendu The Kelly Family svirala je udaraljke i gitaru, a povremeno se s članovima obitelji pojavljivala i na koncertima te sudjelovala u stvaranju njihovih albuma.

Irsko-američki glazbenici karijeru su započeli 1975. godine uličnim koncertima koje su održavali diljem Europe. Veliki proboj na glazbenoj sceni imali su 1994. godine kad su snimili hit album "Over the Hump", koji je braću i sestre Angela, Paddyja, Patriciju, Maite, Kathy, Barby, Johna, Jimmyja i Joeyja pretvorio u megazvijezde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 00:48