U 74. GODINI

Umrla je Ivana Trump, prva supruga Donalda Trumpa

Ivana je bila prva supruga Donalda Trumpa. Imali su troje djece. Donalda Jr., Ivanku i Erica.

Ivana Trump

 AFP

Ivana Trump, bivša supruga bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, umrla je u 74. godini života, objavio je ABC News prenoseći izjavu njezine obitelji.

- Naša majka bila je nevjerojatna žena. Snažna u poslu, sportašica svjetske klase, ljepotica, brižna majka i prijateljica.

- Svašta je preživjela. Pobjegla je od komunizma i prigrlila ovu zemlju. Učila je svoju djecu da moraju biti odlučni, čvrsti i suosjećajni. Jako će nam nedostajati, navodi se u priopćenju njezine obitelji.

Prema navodima ABC Newsa, vjerojatno je preminula od srčanog zastoja. Nešto iza 12.30 bolničari su u stanu na Upper East Sideu, gdje je živjela Ivana Trump, pronašli 73-godišnju ženu.

Ivana je bila prva supruga Donalda Trumpa. Imali su troje djece, Donalda Jr., Ivanku i Erica.

Ivana i Donald su se vjenčali 1977., a u braku su bili do 1992. godine.

U priopćenju na svojoj platformi Truth Social, Donald Trump napisao je u povodu smrti bivše supruge da je Ivana bila ‘divna, lijepa i nevjerojatna žena koja je vodila sjajan i inspirativan život‘.

image
Jack Guez/AFP
image

Donald Trump Jr., Ivana Trump, Eric Trump i Ivanka Trump

Grant Lamos Iv/Getty Images/Profimedia/Grant Lamos Iv/Getty Images/Profimedia

- Bila je jako ponosna na svoje troje djece, Donalda Jr., Ivanku i Erica. Bila je jako ponosna na njih, kao što smo svi mi bili jako ponosni na nju, napisao je.

Njihov brak raspao se nakon otkrića da je Trump imao ljubavnu aferu s Marlom Maples koja mu je postala druga supruga.

- Bez obzira koliko sam bila zaposlena, svako jutro sam doručkovala sa svojom djecom. Bili smo zajedno i u vrijeme večere, svaki dan. Pomagala sam im oko zadaće (voljela sam matematiku) prije nego što bih izašla u Versace haljini na dobrotvornu svečanost, rečenica je iz njezinih memoara ‘Odgoj Trumpovih‘.

- Djeca i ja smo slavili, putovali i tugovali. Naša veza je bila neraskidiva, naša najvrjednija imovina, pisala je.

Rođena je kao Ivana Marie Zelníčková u komunističkoj Čehoslovačkoj. Napustila je domovinu 1970-tih godina.

Godinama je radila u Trumpovom poslovnom carstvu kao viša izvršna direktorica. Pomogla je u dizajniranju interijera za hotel Grand Hyatt i Trump Tower. Također je napisala nekoliko bestselera i dizajnirala vlastitu liniju odjeće.

Godine 2017. Ivana Trump je otkrila da je odbila ponudu bivšeg supruga, tada američkog predsjednika, da postane veleposlanica SAD-a u Češkoj rekavši mu da previše voli svoju ‘slobodu i savršeni život‘.

Prije tri godine Ivana Trump boravila je u Zagrebu, a jedan od glavnih razloga posjeta je bila operacija očiju koja je uspješno izvedena u zagrebačkoj Klinici Svjetlost. Ranijih godina je bila počasna gošća na natjecanju za Miss Universe Hrvatska.

image

Donald Trump i Ivana Trump

Photolink/Everett/Profimedia/Photolink/Everett/Profimedia
image

Donald Trump i Ivana Trump

/newscom/Newscom/Profimedia//newscom/Newscom/Profimedia
image

Ivanka i Ivana Trump

Vanina Lucchesi/AFP
image

Ivana Trump

Gerard Julien/AFP
image

Ivana Trump

Martin Bureau/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 07:09