PATILA OD BIPOLARNOG POREMEĆAJA

UMRLA MARGOT KIDDER Glumica koje je utjelovila Supermanovu ljubav Lois Lane preminula u dobi od 69 godina

 
 Youtube

Margot Kidder, glumica najpoznatija po svojoj ulozi Lois Lane u filmovima o Supermanu, umrla je u dobi od 69 godina, javlja TMZ.

Kidder, koja je uz Christophera Reeva glumila u filmovima o Supermanu od 1978. do 1987. preminula u svojem domu u Montani, a uzrok smrti još nije objavljen.

1983. je glumila je i uz Petera O'Toolea u 'Pigmalionu' Georgea Bernarda Shawa, a kasnije se pojavila i u seriji o životu mladog Supermana, Smallwille.

, Image: 264640528, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Kidder je patila od bipolarnog poremećaja koji joj je dijagnosticiran nakon jedne manične epizode 1996. godine kad je pronađena u potpuno dezorijentiranom stanju kako luta ulicama Los Angelesa. Kasnije je javno govorila o svojoj bolesti kako bi podigla svijest ljudi o tom poremećaju.

Iza nje je ostala kći Maggie koju je dobila u kratkom trogodišnjem braku s piscem Thomasom McGuaneom. Kasnije se ponovno udala i to za glumca iz serije The Sopranos, Johna Hearda. Taj je brak bio još kraći i trajao je samo šest dana. Njezin treći brak s francuskim redateljem Philippeom de Brocom, potrajao je godinu dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:13