UMRO OD LEUKEMIJE

UMRO LEGENDARNI BATMAN Karijera mu je trajala više od pola stoljeća, ali svi će ga pamtiti po ulozi supeheroja u 120 epizoda legendarne serije

 REUTERS

Američki glumac Adam West, prvi glumac koji je na televiziji glumio superheroja Batmana sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća, umro je u petak u dobi od 88 godina od leukemije, objavila je u subotu njegova obitelj na Facebooku.

Unatoč tome što se stotinama puta pojavio na televiziji i što mu je karijera trajala više od 60 godina, Westa, rođenog 19. rujna 1928. u Walla Walli, u državi Washington, publika će najviše pamtiti po dvije godine koje je proveo u koži čovjeka-šišmiša, od 1966. do 1968., snimivši 120 epizoda serije. Batmana je glumio i u dugometražnom filmu snimljenom 1966.

Njegov posljednji projekt također je animirani film "Batman vs Two-Face", u kojem je posudio svoj glas, a koji bi trebao biti objavljen idućih mjeseci.

Pravim imenom William West Anderson, glumac je uvijek blagonaklono gledao na tu ulogu i redovito sudjelovao na konvencijama za Batmanove fanove, gdje je bio omiljen gost.

Osam filmova o Batmanu snimljenih od 1989., sa sve spektakularnijim specijalnim efektima, nije mu nimalo naškodilo.

"Imao sam sreće i bio sam ustrajan", rekao je u razgovoru 2013. govoreći o svojoj glumačkoj karijeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2022 14:44