NICK KAMEN

Umro pjevač koji je ušao u povijest snimivši reklamu za traperice Levi‘s, najgledaniju u povijesti

Bila je to odskočna daska u karijeri mladog Nicka. Godinu dana kasnije, Madonna mu je napisala pjesmu
Nick Kamen
 YouTube

Nick Kamen, maneken i pjevač, koji će ostati u pamćenju po kultnoj reklami za Levis traperice iz 1985. godine, umro je u 59. godini. Vijest o njegovoj smrti potvrdio je pjevač Boy George, dugogodišnji Nickov prijatelj, na društvenim mrežama.

- Počivaj u miru najdivniji i najdraži čovječe, napisao je.

Rođen je u Essexu u Velikoj Britaniji pod imenom Ivor Neville Kamen, a prvi veći angažman u manekenskoj karijeri imao je pojavivši se na naslovnici časopisa The Face. No tek je ulogom u jednoj od najgledanijih reklama svih vremena privukao pažnju svekolike javnosti. Nezaboravne scene u kojima Nick stiže u praonicu i skida majicu i traperice sa sebe i stavlja ih u perilicu raspametile su gledateljice, a prodaja Levisovih traperica vinula se u nebesa. Imao je tada tek 18 godina, a njegov istesani torzo zauvijek se upisao u neizostavne stranice pop kulture.

Bila je to odskočna daska u karijeri mladog Nicka. Godinu dana kasnije, Madonna mu je ponudila pjesmu koju je napisala sa Stephenom Brayom. 'Each Time You Break My Heart' bila je veliki hit i odmah je skočila na 5. mjesto glazbene ljestvice u Britaniji. Uslijedio je singl 'Loving You Is Sweeter Than Ever'.

Tijekom glazbene karijere koja je trajala između 1987. i 1992. godine izdao je četiri albuma.

U intervjuu za BBC Madonna je izjavila da ju je inspirirala Nickova karizma i predivan glas. U to vrijeme Madonna je bila u vezi sa Seanom Pennom i šuškalo se da ga je prevarila s Nickom. Ona je takve tvrdnje odlučno odbacivala, no priznala je da je Sean bio jako ljubomoran.

Na internetu mnogi obožavatelji ostavljaju emotivne poruke u povodu smrti Nicka Kamena.

- Tužaa sam zbog njegove smrti. On je bio razlog zašto sam kupila prve Levis traperice, napisao je jedan korisnik.

- Kao i svi drugi, i ja sam se zaljubila u tebe u onoj praonici. Iskrena sućut obitelji, napisala je jedna korisnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 17:07