POSTAT ĆE MILIJARDER

Upoznajte najbogatijeg Roma: Rođen je u prikolici, a sad se vozi u Aston Martin helikopteru

Alfie Best upravlja s 95 stambenih kampova, sedam turističkih. Vlasnik je golf igrališta i nogometnog niželigaša East Thurrock United

Alfie Best, najbogatiji Rom u Velikoj Britaniji

 Andy Barnes/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Andy Barnes/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Od 2010. do 2015. godine snimao se britanski reality-show "My Big Fat Gipsy Wedding" koji je lagano skriptirano prikazivao živote i, naravno, vjenčanja u zajednice koju čine skupine GRT to jest, službeno u Velikoj Britaniji - Gypsy, Roma,Travellers (ili Cigani, Romi i Putnici).

image

Alfie Best sr. i sin Alfie Best

Instagram/Instagram

Nevjerojatna raskoš, svađe i strasti tijekom pet sezona bili su toliko zanimljivi publici da je Channel 4 prodao licencu Amerikancima, a serija je dobila i spinn-off "My Big Fat Gypsy Fortune". Ona se bavila, uz istu onu raskoš, svađe i strasti, otkrivanjem tajni "GRT ekonomije" koja je nužna za financiranje onih flambojantnih megavjenčanja.

U toj su se seriji pojavili tada 15-godišnji Alfie Best i njegov tata Alfie Sr. (52). Mladi je Alfie objašnjavao kako svaki Rom mora svojim rukama steći bogatstvo, biti vrijedan i tako pokazati da je pravo muško. On je napustio školu i krenuo u biznis - od vrata do vrata prodavao je slike. Istina, nekoliko je puta unajmio vozača da ga vozi od vrata do vrata. Mogao si je to priuštiti, jer je njegov tata, koji se nije u seriji previše gurao pred kameru nego sve nadgledao iz pozadine, već tada bio jedan od najbogatijih Roma u Velikoj Britaniji.

image

Pločica u helikopteru Alfieja Besta

Alfie je, također, još tada obilazio kampove koje vodi njegova tvrtka Wyldecrest Parks. U helikopteru, naravno.

Desetak godina kasnije Alfie Best stariji postat će prvi Rom milijarder na Otoku.

Njegova tvrtka trenutno upravlja s 95 stambenih kampova, sedam turističkih. Vlasnici su golf igrališta i nogometnog niželigaša East Thurrock United. Također, imaju 50 posto udjela u 15 stambenih kampova u SAD-u.

Best s obitelji koji živi u vili s 23 spavaće sobe u Surreyu, vrijednoj šest milijuna funti. u intervjuu za GB News otkrio je kako je siguran da će do kraja godine imati bogatstvo od milijarde funti.

- S ugovorima koji su pred realizacijom i onim realiziranim godinu bismo trebali završiti sjajno - rekao je Best.

Alfie, koji je rođen u blizini Leicestera, u kamp prikolici uz cestu tijekom snježne mećave otkrio je i da je dobio je ponudu od 950 milijuna funti da proda biznis. Odbio je.

Dio svoje ovogodišnje zarade, 4,5 milijuna funti, odlučio je potrošiti za svoj gušti kupio helikopter koji potpisuje Aston Martin. ACH130 helikopter ima sedam sjedala, vrhunski GPS sustav i odgovarajuću registraciju G-YPSE i samo je jedan od 15 napravljenih.

- Izvanredan podvig za nekoga sa skromnim počecima, zar ne? - rekao je Alfie Best za The Sun - "Nevjerojatno je to i jako daleko od mog prvog vozila, Ford Escorta, koji sam prodao za tisuću funti.

Na pločici u kokpitu "Aston Martin G-YPS, izdanje broj 007, napravljeno za Alfieja Besta", a bondovska brojka 007, posebno je razveselila Alfieja koji inače ima nekoliko helikoptera i zavidnu ergelu automobila. Poput Bugattija od milijun funti.

image

Bestov milijun funti vrijedan Bugatti Veyron

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

- Bilo je fantastično iznenađenje dobiti taj serijski broj, jedini na svijetu - rekao je našalio se kako se nada da bi James Bond mogao podnijeti "ogrebotine po cijeloj jednoj strani vozila". - U ciganskom stilu. Neću se više zvati Gipsy Milijunaš, sad sam Gypsy Bond.

Helikopter je, dodao je, namijenjen poslu a ne zabavi.

- Tako mogu posjeti pet parkova dnevno i uštedjeti na vremenu - objasnio je i dodao da je odlučio zaposliti pilota nakon što je srušio helikopter dok je vježbao polijetanje i slijetanje sa svojim instruktorom.

Živopisni i poduzetni Best osim svojim bogatstvom pažnju medija i javnosti privukao je i odigravši cameo ulogu u filmu u krimiću "Bilo jednom u Londonu" 2019. godine, te sudjelujući u realityju "Šef na tajnom zadatku", u prvoj sezoni britanske inačice emisije u kojoj se vlasnici biznisa prerušavaju i rade sa svojim djelatnicima kako bi opipali puls zaposlenika i riješili probleme. Best je poznat i kao filantrop, a od 2018. godine osnovao je i Wyldecrest Parks Charity, dobrotvornu organizaciju kojom sam upravlja.

Imao je i svojih trenutaka u crnim kronikama. Recimo, prije nekoliko godina bio je teško ozlijeđen kada ga je zet napao mačetom. Best se, navodno, želio razračunati s nasilnim zetom koji je napao njegovu kćer Elizabeth i završio je u bolnici. Umjesto da zeta tuži, Alfie je odlučio stvar riješiti s njim u boksačkom meču, bez rukavica. Zet je završio u zatvoru na 13- mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 03:36