BALDWIN I ROBERTS U AKCIJI

Urnebesan isječak iz serije postao hit na mrežama: ‘Kakva Vučićeva propaganda! Dali su im milijun eura za ovo?!‘

Kratka scena iz serije mnoge je podsjetila na priču s kompanijom Rio Tinto i eksploatacijom i preradom rude litija u Srbiji

William Baldwin i Eric Robert

 Screenshot/

Društvenim mrežama počeo se širiti isječak iz popularne srpske serije Južni vetar snimljene za RTS, a u kojoj su angažirana i dvojica ocvalih holivudskih glumaca - William Baldwin i Eric Roberts. Kratka scena iz serije mnoge je podsjetila na priču s kompanijom Rio Tinto, i eksploatacijom i preradom rude litija u Srbiji, koja je bila aktualna prošle godine. Mnogi komentiraju i kako je scena tipičan primjer Vučićeve propagande.

- Dali su oko 1.000.000 eura za ova dva glumca. Oni navodno u seriji nose novac stranci Zeleni u Jadru da bi spriječili iskopavanje litija, napisala je osoba koja je objavila isječak iz serije.

Ovo je razgovor koji dvojica likova vode:

- Gdje idemo?

- Gornje Nedeljice.

- Što je to?

- Selo u regiji Jadar

- Ako si zaboravio, nas zanima Južni tok i ruski plin. A ne iskopavanje litija.

- Nema više iskopavanja. Zaustavili su to.

- Tko je zaustavio?

- Ekološki aktivisti i NGO-i. Zašto misliš da smo ovdje? Da nađemo recept...

- Kao da ne znaš, navukli su ljude klasičnom pričom o ugroženom okolišu, blokirali nekoliko cesta, izmlatili nekoliko guzica...

- Imaš li ti nekoga tko će za nas izmlatiti par guzica? Misliš da će to upaliti?

- Pokušali smo sve drugo. Ostao nam je samo narod...

Inače, nakon što je pokret Ekološki ustanak, koji okuplja organizacije, udruge i skupine građana, višemjesečnim prosvjedima i blokadama prometnica, inzistirao da se projekt istraživanja i rudarenja litija u Srbiji obustavi, i da se ukinu sve dozvole i raskinu svi sporazumi, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić to je na kraju i učinio.

"Hahahahaha ali zapadnjaci nose pare kako bi spriječili kompaniju sa zapada da rudari, a Kinezi i Rusi se polomiše da taj projekt prođe", "Tko je kriv, ovi što ispiru mozak narodu ili narod koji bi na lobotomiju pristao za sitnu korist?", "Nadrealno debilna scena, sigurno je sam Vučić pisao dijalog", "Ovo mi djeluje kao loša gluma u nekom predizbornom spotu za neku stranku. Ne gledam ovu glupu seriju, ali da nije napisano da ovo iz nje, po mislio bih da je neka reklama", "Ovi stvarno nisu normalni. do koje mjere ide ispiranje mozga", "Rio Tinto plaća", samo su neki od komentara koji su se zaredali uspod isječka.

William Baldwin, inače, u seriji igra bivšeg ambasadora koji je ostao u Srbiji, a kao vlasnik konzultantske firme angažiran je od svojih nekadašnjih šefova da lobira na političkoj sceni Srbije. Tada se susreće s bivšim suradnikom kojeg tumači Eric Roberts, a koji radi za naftni konglomerat koji želi spriječi ovisnost Zapadne Europe o ruskom plinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:11