ŽIVOTNA PRIČA

Uskoro stiže dokumentarac o Heather Mills, manekenki poznatoj i po burnom braku s Paulom McCartneyjem

Iako se zaklela da više nikada neće stati pred oltar, navodno se ponovno udala 2021. za biznismena Mikea Dickmana

Heather Mills u Hrvatskoj

 Tomislav Kristo/Cropix

Heather Mills dospjela je na brojne naslovnice tijekom desetljeća; kako zbog gubitka potkoljenice tijekom manekenskih dana do udaje i ogorčenog razvoda od Paula McCartneya. Sada će njezina priča biti ispričana u novom dokumentarcu Channela 5 pod nazivom "The Trials of Heather Mills", koji će govoriti i o Heatherinom teškom djetinjstvu i burnom braku s McCartneyjem. Sada, 15 godina nakon rastave od najbogatijeg pjevača The Beatlesa, britanski tabloid The Mirror osvrće se na to kako je kontroverzna zvijezda postala toliko omražena u javnosti. Heather i Paula upoznao je Piers Morgan u svibnju 1999. na dodjeli nagrada Ponos Britanije u Londonu. Vjenčali su se 2002. i zajedno su dobili kćer po imenu Beatrice, no poznata je činjenica da Paulova druga kći, Stella, nije mogla smisliti Heather.

image

Sir Paul McCartney i Heather Mills 2002.

Haydn West/Pa Images/Profimedia/Haydn West/Pa Images/Profimedia

"Svakog je tjedna Stella pokušavala rasturiti naš brak. Bila je tako ljubomorna. Nije bila zainteresirana za tatinu sreću. Ne mogu je više štititi. Učinila je neke zle, zle stvari.", ispričala je Mills za The Things. Godinama kasnije, Piers Morgan priznao je kako je Stella još uvijek bijesna na njega jer ih je upoznao.

Rekao je: "Kad god vidim Stellu, ona me bocne u rebra i kaže: ‘Tata je stvarno zahvalan što si ga koštao 50 milijuna funti... hvala na tome!‘. Sigurna sam da je i Stella oduševljena jer je to i njezino nasljedstvo."

image

Stella McCartney

Jm Haedrich/Sipa Press/Profimedia/Jm Haedrich/sipa Press/profimedia

Nakon niza eksplozivnih svađa, par se razveo 2009. godine. Uslijedio je gorak razvod, a McCartney je podnio zahtjev zbog nerazumnog ponašanja. Par se potom posvađao na sudu jer je Heather tražila 125 milijuna funti od glazbene legende. Optužila je Paula da je redovito pijan i puši kanabis, a također je navela da je bila fizički zlostavljana. U svojoj konačnoj presudi, sudac Justice Bennett rekao je da je otkrio da je njezino svjedočenje "ne samo nedosljedno i netočno, nego i manje no iskreno."

Sud je presudio u McCartneyjevu korist, dodijelivši joj samo 24,3 milijuna funti plus 35 tisuća funti mjesečne alimentacije za kćer. Glazbenik je inzistirao da se presuda u potpunosti objavi u tisku, unatoč Heatherinim pokušajima da to spriječi. Kao odgovor, izlila je čašu vode preko glave odvjetnice Sir Paula McCartneyja, Fione Shackleton. Nakon gorkog razvoda, bivša zvijezda Beatlesa brak s Heather opisao je kao jednu od najvećih pogrešaka u životu.

Heather koja je obećala da više nikada neće stati pred oltar navodno se ponovno udala 2021. za biznismena Mikea Dickmana, koji je tada imao 36 godina. Par se prvi put upoznao u vlaku kada mu je Mills uputila koketnu poruku na kojoj je pisalo: "Mislim da si zgodan. Pošalji mi e-mail."

U javnosti su se pojavili 2019., a dvije godine kasnije, vjeruje se i zaručili u odmaralištu Anantara.

image

Heather Mills u Zagrebu

Srdjan Vrancic/Cropix

Inače, nakon što se razišla od McCartneyja bivša manekenka pokrenula je novi biznis i proširila se na vegansku hranu, otvorivši dvije tvornice - uključujući i preuzimanje Walkersa.

"Svi su se smijali veganstvu prije 25 godina, govoreći da smo ludi.", kazala je poslije. Heather je oduvijek bila zagovornica mnogih dobrotvornih organizacija i donirala je milijune, uključujući i svoj honorar 2007. za "Ples sa zvijezdama". Tada je postala prva osoba s amputacijom u svijetu koja sudjeluje u tom showu, a potom se upustila i u "Plesu na ledu" 2010. godine. Zatim se pojavila u emisiji "The Jump" na Channel Four i postavila svjetski rekord u skijanju kao najbrža žena s invaliditetom na svijetu, spuštajući se niz padine brzinom od 103,6 kilometara na sat. Osvojila je i četiri zlatne medalje s britanskim paraolimpijskim skijaškim timom u Aspenu i srebrnu medalju na Novom Zelandu. Prošle godine, ova 55-godišnjakinja je otvoreno govorila o svom pogledu na novac u intervjuu za The Argus Podcast rekavši da nije imala financijskih problema kao odrasla osoba.

Heather je objasnila da se nije osjećala "povezana" s novcem sve dok on nije iskorišten kao pokretačka snaga za pozitivne promjene.

image

Heather Mills na Palmižani

Tom Dubravec/Cropix

"Mama je otišla kad sam imala devet godina, a tata je otišao u zatvor kad sam imala 13. Morala sam odgajati obitelj. Cijenila sam vrijednost novca. Ali također razumijem kako on može napraviti razliku. I zašto ga onda odnijeti u grob kad s njime možete nešto učiniti. Nikada nisam razumjela ljude koji su bili opsjednuti novcem, ja se za njega nikada na taj način nisam vezala. I uvijek sam uspijevala zaraditi i napraviti s njim nešto dobro.", ispričala je. "Suđenja Heather Mills" emitirala su se sinoć na Channel 5.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 05:31