KRAJ KARIJERE?

Uspon i pad Jamesa Franca: ‘Nisam bio čiste glave, mislio sam da je u redu spavati sa studenticama‘

Ove je godine pristao platiti 2,2 milijuna dolara kako bi se završila građanska tužba.

James Franco na Mykonosu

 Thephotone/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

"Spavao sam sa studenticama i to je bilo pogrešno. U tom periodu nisam bio bistre glave. Mislim da sam tada vjerovao da je to u redu", rekao je James Franco (43) u podcastu The Jess Cagle.

Dvije godine prije podnio je pisani prigovor na tužbu koju su 2019. godine podnijele Sarah Tither-Kaplan i Toni Gaal. Rekao je tad da su njihove optužbe "prljave" i da su one "gladne pažnje", kako stoji u sudskim spisima do kojih je došao časopis People.

"Iako su prljavi detalji njihove prijave bili odlična hrana za tabloide, tužba je također lažna, pravno neosnovana i podnesena nepropisno, s ciljem da se stekne što veći publicitet. Ovaj proces je travestija pravde i vrhunac nemilosrdne kampanje koja je nepravedno omalovažila teško stečenu reputaciju dostojnog čovjeka", govorio je tad Franco, koji se sad posipa pepelom i na dugo i naširoko priča o svojoj teškoj sudbini ovisnika o seksu.

Poznat je po hit-komedijama i romantičnoj drami s Juliom Roberts 'Jedi, moli, voli', a nalazio se na listama najpoželjnijih neženja prije optužbi. Nakon što je osvojio Zlatni globus za ulogu u filmu 'The Disaster Artist' čak pet žena optužilo ga je da je iskoristio svoju poziciju učitelja glume kako bi zadovoljio seksualne maštarije. Tijekom audicije i satova mlade studentice je tjerao da sudjeluju u simuliranim seksualnim scenama koje su bile daleko od standarda uobičajenih u filmskoj industriji. Uz to im je obećavao kako će im se omogućiti uloge u budućim projektima.

image

James Franco

Debra L Rothenberg

Nakon toga se pokušao nagoditi s 2 milijuna i 235 tisuća dolara.

Sarah Tither-Kaplan optužila je Franca za seksualno iskorištavanje u siječnju 2018. godine s još četiri žene, a priča je objavljena u Los Angeles Timesu. Ona je za novine ispričala kako je Franco uklonio štitnike dok su snimali scenu oralnog seksa na setu filma "The Long Home" 2015. godine.

"Prilično brzo sam shvatila da se tom momku ne govori 'ne'. Bila je to zloupotreba moći, a postoji kultura iskorištavanja žena koje nisu poznate osobe, kao i kultura zamjenjivih žena", ispričala je. Studentice su tvrdile kako bi Franco podivljao na setu ako bi odbile skinuti se u toples.

Franco je tada u prigovoru na optužbe rekao da je Tither-Kaplan bila zahvalna što je dobila priliku raditi s takvim profesionalcima u njegovog školi, u kojoj joj je on bio jedan od profesora.

Glumica Violet Paley rekla je da ju je prisiljavao na oralni seks u njegovom automobilu, te da je pokušao zavesti njenu 17-godišnju prijateljicu.

Poznati holivudski glumac priznao je sad da je spavao sa studenticama škole glume koju je nekad vodio. Školu Playhouse West Studio 4 otvorio je 2014. godine, a zatvorio tri godine kasnije. I dalje tvrdi da nije osnovao školu kako bi "namamio žene u seksualne svrhe".

Još početkom ove godine preko svog odvjetnika je poricao sve optužbe i dodao, prilično licemjerno s obzirom na nove momente, da se njima ipak "ističu važna pitanja".

image

James Franco i Isabel Pakzad

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Franco je pojasnio da je ovisnost o seksu razvio nakon što je prestao piti alkohol, o kojem je bio ovisan u mladosti: "To je vrlo moćna droga. Navukao sam se na to prije 20 godina. Jedino dobro u tome jeste činjenica da sam kroz sve to ostao potpuno trijezan, nisam pio alkohol".

Još kao tinejdžer se navukao na alkohol i drogu jer kaže da nije znao razgovarati s ljudima bez toga, uopće mu je teško bilo funkcionirati. Sa 17 se otrijeznio od tih poroka i tri godine bio 'čist'. No s popularnošću stvari su opet izmakle kontroli.

"Više nisam imao alkohol da popuni tu rupu pa sam otkrio seks. Kao i svaka droga, nikad ti nije dosta. Mislio sam, ako dobijem ovo, onda ću biti sretan. I tako stalno, nije bilo kraja... Navukao sam se i tako živio idućih 20 godina. Ostao sam trijezan, išao sam na sastanke liječenih alkoholičara. Mislio sam si, živim duhovan život. Bio sam potpuno slijep na ljudske osjećaje. Uopće nisam htio nikoga povrijediti, a došao sam do točke da sam povrijedio sve."

Zanimljivo je da je Franco prije desetak godina pisao kolumne za Playboy, a glumio je i Hugha Hefnera u filmu "Lovelace". Tada je priznao da je u toj ulozi iznimno uživao i da je najpoznatiji magazin za muškarce čitao od djetinjstva.

"Prijateljev otac bio je kolekcionar i uvijek bismo potajno uzeli Playboy. Iskoristili bismo dok nije kod kuće i čitali, odnosno gledali lijepe žene", rekao je Franco.

Nije skrivao ni kako često masturbira kad je usamljen, čak pet puta na dan.

image

James Franco

Milla Cochran/Instar Images/Profimedia

"Bio sam ovisan o seksu, potpuno opčinjen do te mjere da se nisam mogao kontrolirati", izjavio je Franco, koji je ljubio i mnoge zvijezde, između ostalih i Siennu Miller, Lindsay Lohan, Agyness Deyn, Amandu Seyfried, Emiliju Clark i Lanu Del Rey.

Zanimljivo je da je Franco bio spominjan i u žestokoj sudskoj brakorazvodnoj bitci Amber Heard i Johnnya Deppa. On je tijekom leta iz Bostona u Los Angeles 2014., najvjerojatnije pod utjecajem kokaina, viskija i tableta, divljački napao Amber. Vrijeđao ju je i optužio da se seksala s Francom. Na sudu je izjavio kako je samo bio zabrinut za tadašnju suprugu jer je ona Franca, s kojim je snimala film 'Pineapple Express', opisala kao ljigavu osobu.

"Rekla mi je puno negativnih stvari o njemu, od toga da ju je pokušao poljubiti tijekom snimanja filma i davao joj seksualne upute na setu, na što mu je ona sama odbrusila da je silovatelj i gnjusan." Također je dodao kako vjeruje da je njegova bivša suprug unatoč tome s Francom imala aferu.

Njegovi problemi potpuno su kontroli kada je otkrio da nijednoj ne može ostati vjeran.

"Varao sam sve, ali promijenio sam se nakon što sam upoznao Isabel", tvrdi glumac. Njegova 15 godina mlađa Isabel Pakzad čini se da mu je odlučila vjerovati i ostala je uz njega. Isabel i James zajedno su od 2017. godine, a u javnosti se ne pojavljuju često zajedno. Nije poznato kako su se upoznali, a mnogi pretpostavljaju da joj je upravo James bio jedan od predavača na Sveučilištu u Južnoj Karolini, koje je ona pohađala. Ona je isto glumica, ali za sad nije pretjerano uspješna. Franco joj pomaže u karijeri, a pojavila se i u seriji "Deuce" koju on režira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:55