POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

Uz zvukove ‘Princeze‘ pokopana je Slađana Milošević, Dado Topić uz lijes s crnom krunom u ruci održao potresan govor

Slađana Milošević preminula je 26. ožujka u bolnici u Zemunu, gdje je bila hospitalizirana nakon infekcije pluća

Slađana Milošević, Dado Topić

 Yt Screenshot, Cropix/

Beogradska pjevačica Slađana Milošević, koju itekako pamte svi pratitelji pop-rock scene nekadašnje Jugoslavije, iznenada je preminula 26. ožujka, a danas je pokopana na groblju Lešće u Beogradu.

Slađanina posljednja želja bila je da bude pokopana pored svog oca, u najužem krugu obitelji, piše nova.rs.

U kapeli su se čuli taktovi pjesme "Princeza“, hit dueta koji je snimila s Dadom Topićem, a hrvatski glazbenik je uz lijes, uz Slađaninu najbolju prijateljicu, održao potresan govor. Dado je nosio crnu krunu u rukama, želeći i tako simbolično ispratiti "rock princezu".

- Puno smo se družili, bila si pravi prijatelj i kolegica. Nisam mislio da ćemo se ovako brzo rastati. Nas dvoje smo darovali ljudima predivne stihove jedne pjesme, balade, kojom smo se vezali i zauvijek ostali u srcima svih koji su nas voljeli i vole.

Jednom si rekla da svoje mjesto vidiš među zvijezdama, mislim da si bila u pravu, drugačija od svih, posebna. Toliko blaga, divna. Evo stojim ovdje sretan što sam bio jedan od onih koji su te znali, prenio je Kurir riječi Dade Topića.

Posljednjem ispraćaju prisustvovali su brat pjevačice, također glazbenik, Goran Milošević, kao i kolege Oliver Mandić, Momčilo Bajagić Bajaga i mnogi članovi obitelji, prijatelji, suradnici i poklonici njenog stvaralaštva, javlja nova.rs.

Aleksandra Slađana Milošević preminula je 26. ožujka u bolnici u Zemunu, gdje je bila hospitalizirana nakon infekcije pluća.

Slađana Milošević je prvi značajan uspjeh doživjela davne 1977. godine, kad je objavila pjesmu "Au, Au“ i iste godine nastupila na koncertu kod Hajdučke česme, gdje je pjevala prije "Bijelog dugmeta".

Autentičnom pojavom, specifičnim stilom i jedinstvenom glazbom koju je stvarala, rušila je tabue.

Kad je izdala pjesmu pod nazivom "Seksi dama“, bila je zabranjena na brojnim radijskim i televizijskim programima. Najveći uspjeh postigla je duetom s Dadom Topićem 1984. godine, kad su snimili pjesmu "Princeza“, koja je prevedena i na engleski jezik.

Slađana je 1989. godine otišla u SAD, gdje je neko vrijeme nastupala s grupom "Baby Sister“. Snimila je četiri albuma i veliki broj singlova, te ostavila neizbrisiv trag na glazbenoj sceni, prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 09:28