KOLIKO?!

‘Uzeo sam pjesmu Stingu bez njegova znanja i sada mu svaki dan moram isplaćivati 5.000 dolara!‘

Svaki dan plaća paušalnu svotu novca jer je bez dopuštenja koristio dio instrumentala Stingovog kultnog singla

Sting

 Davor Pongracic/Cropix

Glazbeni mogul Diddy, poznat i kao Puff Daddy ili P. Diddy, otkrio je britanskom glazbeniku Stingu da svaki dan plaća paušalnu svotu novca jer je bez dopuštenja koristio dio instrumentala Stingovog kultnog singla "Every Breath You Take", na njegovom singlu iz 1997., "I‘ll Be Missing You", piše Daily Mail.

image

Sting i Diddy

Christopher Polk/Getty Images/Profimedia

Ovaj 53-godišnji producent i glazbenik "retvitao" je isječak iz Stingova intervjua za The Breakfast Club iz 2018., gdje je glazbenik upitan je li istina da od Diddyja dnevno prima dvije tisuće dolara za uzorak, što je on potvrdio.

Diddy je u svojoj objavi na Twitteru objasnio da je iznos zapravo veći, napisavši: "Ne. Plaćam mu pet tisuća dnevno. Samo ljubav za mog brata Stinga."

Tijekom originalnog intervjua, bivši frontmen grupe Police rekao je da je Diddy tražio dopuštenje tek nakon što je pjesma objavljena, ali je dodao da su sada "vrlo dobri prijatelji", a Sting čak i tvrdi da je Diddyjeva pjesma "vrlo lijepa".

"I‘ll Be Missing You" je snimljena kao posveta kultnom njujorškom reperu The Notorious B.I.G.-u, koji je preminuo u dobi od 24 godine, 1997. godine. Diddyja je na pjesmi pratila Biggiejeva bivša supruga Faith Evans, zajedno s R&B grupom 112.

Sting i Diddy su zajedno izveli emotivnu pjesmu na dodjeli MTV Video Music Awards održanoj u Radio City Music Hallu u New Yorku, 4. rujna 1997. godine.

Spomenuti je hit proveo 11 tjedana na vrhu Billboard Hot 100 ljestvice, a Diddy je također osvojio nagradu za najbolju rap izvedbu dua ili grupe na 40. dodjeli Grammyja. "I’ll Be Missing You" bio je drugi singl s Diddyjeva debitantskog albuma iz 1998., "No Way Out".

Diddy je nedavno odao počast Biggieju u objavi podjeljenoj na 26. godišnjicu njegove smrti prošlog mjeseca.

- Drugog nikada neće biti. On je najveći reper svih vremena - napisao je i dodao:"‘Danas te slavimo i poštujemo, kralju. Volim te i nedostaješ mi!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:08