MEKO SRCE HEROJA

Van Damme spasio život problematičnoj čiuvavi s lažnom putovnicom: ‘To je moja želja za rođendan‘

Tromjesečno štene čivave imena Raya našlo se usred pravne bitke između Norveške i Bugarske
 Cohen + Stefanopoulos/Kcs Presse/Profimedia

Jedan od najpoznatijih filmskih grubijana, razbijača i akcijskih junaka Jean-Claude Van Damme pokazao je kako ima veliko srce. Naime, spasio je život tromjesečnom štenetu čivave koje se našlo usred pravne bitke između Norveške i Bugarske.

Kujica Raya trebala je u rujnu iz Bugarske otići novim vlasnicima u Norvešku. No, norveške vlasti odbile su joj ulazak u zemlju jer je imala lažnu putovnicu. Kada su je Norvežani pokušali vratiti, po pravilima EU o prijevozu živih životinja, Bugari su je odbili primiti natrag, a Rayi je zaprijetila smrtonosna injekcija.

image
kujica Raya
Change.org

Van Damme, koji je u nedjelju, 18. listopada proslavio 60. rođendan, na društvenim je mrežama (samo na Instagramu ima 5,3 milijuna pratitelja) pokrenuo veliku emotivnu kampanju za spas nevine životinje.

View this post on Instagram

Birthday Boy ???

A post shared by Jean-Claude Van Damme (@jcvd) on

- Molim vas, za moj rođendan... promijenite odluku - napisao je u apelu službi koja je odlučivala o sudbini nesretnog šteneta. - Pogriješili su, ti ljudi koji nisu napravili prave papire... No ne smijete ubiti tu malenu čivavu.

Bugarske su vlasti na kraju pristale da se psić vrati u zemlju, gdje će nakon pregleda kod veterinara Raya biti udomljena. Ovaj je slučaj ujedno pokrenuo i zahtjeve udruga za zaštite životinja za veću kontrolu trgovine kućnim ljubimcima s istoka na zapad Europe u kojem ima mnogo šverca i ilegalnog uzgoja.

image
Filmworkshop Company Ltd. - Album/Album/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 07:20