ZLATAN ČOVJEK

VELIKA GESTA LEGENDARNOG GLUMCA ZA KOJU NITKO NIJE ZNAO Oscarovka Susan Sarandon otkrila tajnu: 'Dao mi je pola svog honorara'

 
Susan Sarandon
 Mike Blake / REUTERS

Američka glumica Susan Sarandon otkrila je da joj je pokojni Paul Newman jednom prilikom dao dio svoje plaće.

Vjeruje se da se to dogodilo kada su 1998. godine Sarandon i Newman glumili u filmu Sumrak s kolegom Geneom Hackmanom.

Sarandon je u intervjuu za BBC 5 rekla da je tada otkrila da su Newman i Hackman za svoj rad plaćeni jednako i više od nje. Glumica je u razgovoru s novinarkom Annom Foster rekla da joj je Newman tada rekao da će joj dati dio svog honorara.

"(Američka glumica) Emma Stone je jednom prilikom rekla da je dobila jednaku plaću kao i njezini muški kolege tek nakon što je inzistirala na tome i nakon što su njezini kolege njoj prepustili dio svojih honorara", rekla je Sarandon.

American film actor Paul Newman at the Oscars award ceremony in Hollywood.   (Photo by William Lovelace/Getty Images)
William Lovelace / Getty Images
Paul Newman

"To se dogodilo meni s Paulom Newmanom kada smo zajedno glumili u filmu. Rečeno mi je da su svi glumci plaćeni jednako, međutim nisu mi rekli da se to odnosi samo na muškarce. (Paul Newman) mi je tada rekao da će mi dati dio svog honorara. Zlatan čovjek."

Sarandon je u razgovoru povodom Dana žena također rekla da misli da će seksom u Hollywoodu uvijek moći doći do posla. "Ono što će nestati su neželjene razmjene. Međutim, mislim da je uspuštanje u seks, neovisno o tome je li vas privlači moći ili nešto drugo, izbor koji se može donijeti", pojašnjava.

"Ne želimo da nas eksploatira i da nas ljudi poput Harveyja Weinsteina ucjenjuju. To je najpodlije."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:04