StoryEditor
LAŽNI DOBROTVOR

VELIKA ŠKRTICA, A NE HUMANITARAC Procurili emailovi koji su raskrinkali Davida Beckhama: Nije dao ni novčića kako bi pomogao djeci diljem svijeta?!

 Instagram

Iako se David Beckham (41) u javnosti predstavlja kao veliki humanitarac, njegovi mailovi koji su procurili u javnost pokazuju kako je odbio potrošiti išta od svog novca kako bi pomogao djeci diljem svijeta.

Naime, jednom prilikom, nakon što ga je UNICEF-ova ambasadorica zamolila da ponudi najvišu svotu u humanitarnoj aukciji, slavni nogometaš je u mailu napisao: - To me razljutilo... Ne želim to učiniti i neću to učiniti s vlastitim novcem.

Drugi put obrušio se na direktora vlastite firme jer je za put na Filipine, gdje se trebao susresti s djecom stradalom u tajfunu, morao potrošiti svoj novac.

 

- Slažem se u potpunosti, da budem iskren, da me ovo ne bi trebalo išta koštati! - napisao je.

Beckham je od UNICEF-a zahtijevao da mu plati 6.685 funti za let prvim razredom - unatoč tome što su njegovi sponzori osigurali privatni let za negdašnjeg nogometnog šampiona.

 

Za drugo putovanje u Kambodžu 2015. UNICEF je unajmio za Beckhama apartman u hotelu Sofitel s pet zvjezdica, no on je zahtijevao da ga smjeste u još luksuznije odmaralište Amansara.

- Ako UNICEF da isti novac koji su htjeli platiti za hotel Sofitel, on će nadoplatiti cijenu za mjesto gdje on želi boraviti - glasio je jedan od brojnih mailova koji su naišli na osudu javnosti.

Inače, Beckham je UNICEF-ov ambasador dobre volje još od 2005. godine te je nekoliko puta napominjao da njegova doba djela nemaju veze s taštinom.

 

No, mailovi između humanitarnih organizacija, njegove kompanije, kao i engleskih reprezentativaca Simona Oliviere i Davida Gardnera pokazuju da, iako je Beckham spreman obletjeti svijet kako bi se slikao sa stradalom djecom, ipak to čini zbog vlastite promidžbe.

Šokantne mailove o nogometnoj zvijezdi otkrila je mreža istraživačkih novinara na svojoj stranici 'European Investigative Collaborations' i Der Spiegel, a objavljeni su u nekoliko uglednih europskih medija.

 

U mailovima je opisan i plan kako zadobiti više sponzora za Beckhama.

U jednom dopisu njegov prijatelj iz djetinjstva i vjenčani kum Gardner govori kako je UNICEF najvažniji za Beckhamov brend, kao i za sam njegov život.

- Treba napraviti listu stvari koje treba učiniti za humanitarne svrhe kako bi se ljudima činio dobrim i kako bi ljudi vidjeli njegov rad umjesto da stalno čitaju koliko novca zarađuje ili koliko vrijedi njegov brend. Humanitarni rad je krucijalan i nitko ne razumije koliko je to bitno za njegov biznis.

Objavljeno je čak i kako bivši igrač Manchester Uniteda početno nije ništa uložio u svoj novi projekt '7 Fund’ – koji pomaže zlostavljanoj i bolesnoj djeci.

 

Nakon što su mediji objavili priču, Beckhamovi odvjetnici kazali su kako je on donirao više od milijun funti UNICEF-u i platio sve troškove koji se tiču spomenutih letova i smještaja.

- Donacije je uplatio mjesecima prije kraja 2016., a troškove će platiti u budućnosti - napomenuli su.

Iz UNICEF-a su pak kazali kako je Beckham osim svog vremena u energije uložio i značajnu svotu u 7 Fund, no kako su detalji povjerljivi, kao i za sve UNICEF-ove donatore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2020 20:40