NIZOZEMSKI DJ

Velikan elektroničke glazbe DJ Antal ove subote prvi put u Zagrebu

DJ Antal nastupit će u Petom Kupeu uz Ivu Starkovu i Pepija Jogardea

DJ Antal

 Promo

Malo je ozbiljnijih DJ-a i poznavatelja glazbe od nizozemskog DJ-a Antala koji u svoje nastupe unosi nemjerljivu količinu energije. Oni koji se još nisu u to uvjerili, imaju priliku ove subote, 10. prosinca u zagrebačkom Petom Kupeu.

Bilo bi uzaludno pokušavati sažeti Antalov glazbeni svijet u house ili techno. Toliko je duboko u glazbi da nikada ne znate što ćete dobiti: jednako mu je udobno svirati house pod utjecajem Chicaga i Detroita kao i rijedak afro funk, forgotten disco i još mnogo toga.

Svi u industriji tvrde da su glazbom opsjednuti od mladosti, ali rijetki su to doveli tako daleko kao on. Od 1996. svira po svim kontinentima, a uz to vodi Rush Hour, cijenjenu diskografsku kuću, kao i trgovinu ploča prikupljenih na brojnim putovanjima. Osim što izdaje najuzbudljiviju novu glazbu, ova etiketa poznata je po reizdanjima zaboravljenih starih klasika kojima educira čitave nove generacije.

Unatoč posebnom talentu za prenošenje dobrih vibracija, DJ Antal se za pojedini nastup priprema i do šest sati. Ovaj velikan elektroničke glazbe čest je gost Dekmantel festivala u Tisnom, a u subotu prvi put dolazi u Zagreb.

U Petom Kupeu će mu se pridružiti Pepi Jogarde te Iva Starkova koja se nakon duljeg vremena vraća za DJ pult.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2023 18:01