SPEKTAKL U SRCU ARGENTINE

VELIKI FOTOIZVJEŠTAJ S VJENČANJA STOLJEĆA Messi oženio djevojku u koju se zaljubio kao dječak, na svadbu došli Suárez, Neymar, Shakira...

Lionel Messi i Antonela Roccuzzo
 REUTERS

Slavni argentinski nogometaš Lionel Messi, kojeg mnogi smatraju najboljim nogometašem svijeta, vjenčao se s djevojkom u koju se zaljubio u djetinjstvu prije nego što se s 13 godina preselio u Španjolsku, kada je prihvatio ponudu Barcelone pod uvjetom da plate liječenje njegovog problema s manjkom hormona rasta.

Messi (30) je upoznao Antonelu Roccuzzo (29) u svom rodnom gradu kada je imao pet godina. Ona je rođakinja Messijevog najboljeg prijatelja Lucasa Scaglije, koji je također postao profesionalni nogometaš. Novovjenčani par ima dva sina koji žive s njima u Barceloni.

Vjenčanje je održano u petak u luksuznom hotelu u gradu Rosario, a u slavlju je sudjelovalo 260 uzvanika među kojima su bile mnoge nogometne zvijezde i poznate osobe, kao što su Messijevi suigrači iz Barcelone Luis Suárez, Neymar, Gerard Piqué i njegova supruga, kolumbijska pop zvijezda Shakira.

Suigrači iz aregentinske nogometne reprezentacije također su bili među gostima, ali Messijevi nedavni treneri nisu bili na popisu uzvanika, uključujući Pepa Gardiolu. Argentinska nogometna legenda Diego Maradona također nije pozvan, prema pisanju lokalnog tiska.

Događaj su osiguravale stotine policajaca i zaštitari unutar hotela. Mnogi su gosti pristigli na vjenčanje svojim privatnim mlažnjacima, a argentinski mediji prozvali su događaj "vjenčanjem stoljeća". Oko 150 novinara akreditirano je za posebnu press zonu, ali nisu imali pristup cijelom prostoru.

Antonela je nosila vjenčanicu dizajnerice Rose Clare, koja je odijevala Evu Longoriju i španjolsku kraljicu Letiziju.

Na jelovniku je, pored sušija, bilo obilje argentinske govedine u svim oblicima, sve do krvavica.

Street artist Lisandro Urteaga works on his mural of Argentine soccer player Lionel Messi near Messi's childhood home in Rosario, Argentina, June 29, 2017. REUTERS/Marcos Brindicci     NO RESALES. NO ARCHIVES.
REUTERS
Ulični umjetnik Lisandro Urteaga uoči vjenčanja naslikao je mural s likom slavnog nogometaša u blizini njegove rodne kuće

Grad Rosario nalazi se oko 300 kilometara sjeverozapadno od Buenos Airesa, u središtu Argentine, i u njemu je odrastao i Ernesto Guevara poznat diljem svijeta po svom nadimku 'Che', dok Messija lokalno zovu jednostavno 'Lío'.

The childhood home of Argentine soccer player Lionel Messi is pictured in Rosario, Argentina, June 29, 2017. REUTERS/Marcos Brindicci
REUTERS
Kuća u argentinskom gradu Rosariju u kojoj je u djetinjstvu živio Lionel Messi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:03