U 95. GODINI

Veliki gubitak S. Penna: Legendarna zvijezda ‘Male kuće u preriji‘ preminula par dana prije svog rođendana

Ryan je bila u braku s glumcem i redateljem Leom Pennom od 1957. pa sve do njegove smrti 1998.

Sean Penn i Eileen Ryan Penn

 Joe Scarnici/Getty Images/Profimedia

Legendarna glumica i majka Seana Penna, Eileen Ryan, preminula je u svom domu u Malibuu u 94. godini. Ryan je bila u braku s glumcem i redateljem Leom Pennom od 1957. pa sve do njegove smrti 1998., a vjenčali su se samo dva mjeseca nakon upoznavanja.

Ryan je trebala navršiti 95 godina 16. listopada, ali nažalost svoj rođendan ipak nije dočekala.

Često ju se moglo vidjeti na crvenom tepihu u društvu sina i njegovih prijatelja, poput, primjerice, Julije Roberts. Prvi se put pojavila na malim ekranima 1955. u seriji ‘Goodyear Television Playhouse‘, a prije toga je nastupila i na Broadwayju.

image

Sean Penn s tadašnjom suprugom Robin Wright i majkom Eileen Ryan

Jeff Haynes/Afp

Često se pojavljivala u TV emisijama, često pod redateljskom palicom njezina supruga, poput hitova ‘Bonanza‘, ‘Cannon‘ i ‘Mala kuća u preriji‘. Profesionalni život dijelila je sa sinom Seanom Pennom, pa su tako zajedno radili na ‘The Indian Runneru‘, ‘All the King‘s Men‘ i ‘I Am Sam‘. No, prije njihove suradnje, Ryan je pauzirala svoju glumačku karijeru kako bi se nekoliko godina posvetila samo majčinstvu.

Zanimljivo je da je 1986. glumila baku svojih sinova Seana i Chrisa u ‘At Close Range‘. Njezino zadnje pojavljivanje na ekranu bilo je u romantičnoj drami Warrena Beattyja iz 2016. ‘Rules Don‘t Apply‘.

Za sada još nije poznat uzrok njezine smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:25