MARY WILSON

Veliki gubitak za svijet glazbe: Umrla zvijezda Motowna i suosnivačica kultnog benda The Supremes

Bila je inovatorica, posebna žena koja ostavlja trag, istinska diva, svima će nedostajati, priopćio je Berry Gordy, osnivač Motowna
Mary Wilson 
 ADRIAN DENNIS/AFP

Mary Wilson, jedna od osnivačica kultnog američkog benda The Supremes i pjevačka zvijezda Motowna, iznenada je preminula u 77. godini u ponedjeljak navečer u svome domu u Las Vegasu.

Glazbena diva imala je samo 15 godina kad je s kolegicama Dianom Ross i Florence Ballard u Detroitu stvorila The Supremes, koji je glazbenom scenom žario i palio sve do 1977. kad se bend raspao.

- Šokiran sam i neizmjerno tužan... Mary je bila inovatorica, posebna žena koja ostavlja trag, istinska diva, svima će silno nedostajati... Ovo je strašan gubitak za našu Motown obitelj - stoji u priopćenju koje potpisuje osnivač Motowna, Berry Gordy.

Samo dva dana prije smrti, Wilson je na svom YouTube kanalu objavila video u kojem je otkrila kako intenzivno radi na novoj glazbi - obožavateljima je planirala predstaviti solo materijal, ali i nikad objavljeni album "Red Hot", koji je snimila sedamdesetih godina prošloga stoljeća.

- Nadam se da će nešto od toga ugledati svjetlo dana na moj rođendan, 6. ožujka - rekla je.

The Supremes su bili poznati po megahitovima iz šezdesetih, uključujući "Baby Love" i "Come See About Me". Čak 12 njihovih singlova bili su broj jedan na top ljestvicama u razdoblju od 1964. do 1969. godine.

Diana Ross poslije je izgradila uspješnu solo karijeru, a Florence Ballard tragično je umrla 1976. u dobi od 32 godine.

Mary je objavila dva samostalna albuma i 1988. primljena je u Kuću slavnih rock and rolla. Za bivšeg menadžera The Supremesa, Pedra Ferrera, udala se 1974. godine, a razveli su se 1981. U teškoj prometnoj nesreći 1994. poginuo im je sin Rafael - imao je samo 14 godina.

Legendarna glazbenica iza sebe je ostavila kćer Turkessu, sina Pedra Antonija Juniora i brojnu unučad.

Točan uzrok njezine smrti još nije poznat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:47