FILMSKA KARAVANA

VELIKI MORGAN FREEMAN STIŽE U ISTRU? Slavni glumac zbog snimanja 'Hitmana' dolazi u Rovinj u pratnji Salme Hayek

 
 Twitter / Profimedia/Julien Reynaud/APS-Medias/ABACAPRESS.COM

“Obećavam, vratit ću se u Hrvatsku”, izjavio je oskarovac Morgan Freeman prije skoro devet godina, kada je prvi put posjetio Hrvatsku. Kako sada stvari stoje, 81-godišnji Freeman trebao bi stići sa zvjezdanom ekipom filma “The Hitman’s Wife’s Bodyguard” u Rovinj, gdje će se nastavak uspješnice “Čuvaj me s leđa” početi snimati početkom travnja.

Službene potvrde za to, naravno, još nema, no na najvećoj svjetskoj internetskoj filmskoj bazi IMDB potvrđeno je da se legenda Hollywooda pridružila glumačkoj postavi koju čini uistinu A-lista glumaca - Salma Hayek, Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson te Frank Grillo. Službeno je, doduše, potvrđeno da u Istru, preciznije u Rovinj, 4. travnja stiže filmska karavana i da će tamo ostati najmanje do 1. svibnja. Već su zatražili izdavanje lokacijskih dozvola, a bit će smješteni u Maistrinim hotelima Monte Mulini i Lone te potpuno novom Grand Park Hotelu Rovinj, čiji će biti prvi gosti jer se taj hotel službeno otvara tek krajem svibnja.

Samuel L. Jackson zbog scenarija ima specijalnu tetovažu. Da se ekipa dobro zabavlja, pokazuju i fotografije koje su počeli objavljivati na društvenim mrežama

Tko sve točno stiže u Rovinj, nisu željeli odati ni u gradu, ni u Maistri. Još se ne otkrivaju ni druge lokacije na kojim će se ovaj nastavak potpuno neočekivanog filmskog hita također snimati. Naime, “Čuvaj me s leđa”, akcijska triler-komedija, mala je za hollywoodske pojmove i ima više nego skroman budžet, samo 30 milijuna američkih dolara, unatoč poznatim glumačkim imenima koja su, očito, pristala na taj angažman jer ima se svidio scenarij. Film je na kraju na kinoblagajnama inkasirao 177 milijuna dolara i pokazao se kao odlična investicija za Lionsgate.

Tada je sniman u Londonu, Amsterdamu i Sofiji, a sada postoje neslužbene najave da će snimati na još nekoliko lokacija. Nakon Hrvatske, doznala se i druga, jer je zahvaljujući objavi Ryana Reynoldsa na Twitteru postalo jasno da je pala prva klapa. Reynolds je, naime, na toj društvenoj mreži u utorak objavio zajedničku fotografiju s kolegama Salmom Hayek i Samuelom L. Jacksonom, na kojoj na sebi ima tragova krvi.

“Odlično je snimati nastavak ove priče o bezvremenskoj ljubavi”, napisao je Reynolds uz fotografiju. Njegovu fotografiju prenijela je na svoj profil na Instagramu i Salma Hayek, uzbuđeno zaključivši: “Obitelj se vratila!!!” Ni jedan ni drugi nisu, međutim, otkrili gdje su, ali učinio je to Samuel L. Jackson, koji je na Instagram postavio fotografiju svojeg tetoviranog zatiljka, a lokacija je bila London.

Radnja nastavka smještena je na amalfijsku obalu u Italiji koju će, očito, “glumiti” Rovinj. Glavni junaci Samuel L. Jackson kao ozloglašeni profesionalni ubojica Darius Kincaid i njegova supruga Sonia Kincaid (Salma Hayek) ovaj put mole bivšeg CIA-ina agenta Michaela Brycea (Ryana Reynoldsa) za pomoć.

Koju će ulogu tumačiti Morgan Freeman, još nije poznato. No, ako netko misli da je ovaj vrsni glumac zbog svojih godina (u lipnju će napuniti 82.) nije baš u formi, grdno se vara. Osim filma “The Hitman’s Wife’s Bodyguard”, ima barem dva projekta godišnje, a već sada su mu u najavi nakon ovog filma još dva nova. Ni putovanja se ne libi, pa je tako 2017. stigao nenajavljeno u Srebrenicu, a sada će, bude li kako se očekuje, ponovno stići i u Hrvatsku.

Prije devet godina boravio je u Dubrovniku kao počasni gost petog izdanja Dubrovnik Film Meetinga. Oduševio je domaćine svojim skromnim i povučenim ponašanjem, po kojem nitko ne bi zaključio da je peti najunosniji glumac na svijetu kada su u pitanju kinoblagajne. Prema posljednjim podacima, njegovi su filmovi u kinima zaradili 4,3 milijarde dolara. Oduševljeni Dubrovčani zbog manira i srdačnosti odmah su ga prozvali “glumačkim aristokratom”. Odsjeo je u ekskluzivnoj Vili Agava, a za boravka se otišao provozati i jahtom kako bi istražio ljepote dubrovačkog arhipelaga u društvu domaćina Gorana Štroka i redatelja Rajka Grlića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:33