MRAČNA PROŠLOST

Veliko priznanje filmske ikone: ‘Mislila sam da ću umrijeti do tridesete‘

‘Bolest šteti vašem izgledu. Na kraju izgledaš umorno i postaje nemoguće imati autentičnu vezu‘, tvrdi glumica

Jane Fonda na premijeri filma ‘80 for Brady‘ i u ‘Barbarelli‘ 55 godina ranije

 Profimedia

Jane Fonda tvrdi da je jedan dio svoje karijere "vodila tajni život" zbog borbe s poremećajem prehrane. Poznata glumica gostovala je u epizodi podcasta "Call Her Daddy" i raspričala se o tome kako je njezina bulimija u jednom trenutku postala "užasna ovisnost".

image

Jane Fonda u ulozi govornice na konferenciji žena u Pennsylvaniji

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

- Počela sam glumiti u svojim dvadesetima i tada sam patila od bulimije te vodila tajni život - priznala je 85-godišnjakinja voditelju Alexu Cooperu.

- Bila sam vrlo nesretna i pretpostavljala sam da neću doživjeti tridesetu…Nisam izlazila iz kuće i pratio me taj poremećaj prehrane. A tada sam također snimala filmove koje nisam baš voljela - objašnjava. Iako su se nezdrave navike u početku činile "tako nevinim", Fonda kaže da je njezin poremećaj prehrane brzo počeo "utjecati na svaki aspekt njezina života".

image

Jane Fonda, 1971. godine

Courtesy Everett Collection/Everett/Profimedia/Courtesy Everett Collection/everett/profimedia

- Bolest šteti vašem izgledu. Na kraju izgledaš umorno i postaje nemoguće imati autentičnu vezu. Vaš dan počnete organizirati oko toga da nabavite hranu. Osjećala sam se jako usamljeno. Bila sam ovisna. Kad bih konzumirala neku vrstu hrane, odmah bi je poželjela namjerno izbaciti iz sebe - otkriva legendarna Fonda. Zvijezda novog hit filma “80 for Brady” tvrdi da su pritisci iz Hollywooda, ali i pritisci njezine obitelji godinama poticali poremećaj ove dobitnice Emmyja. Ipak, kako je Fonda ušla u četrdesete, počela se osjećati "sve gore i gore" i shvatila je da će umrijeti ako tako nastavi.

U tom trenutku, s mužem, djecom i cvjetajućom karijerom, Fonda je shvatila koliko joj je život "važan" i odlučila poduzeti nešto, piše Page Six.

image

Jane Fonda na premijeri filma ‘80 for Brady‘

Image Press Agency/Ddp Usa/Profimedia/Image Press Agency/ddp Usa/profimedia

- Nisam znala da postoje grupe kojima se možete pridružiti. Nisam znala ništa o tome jer nitko o tome nije pričao. Nisam ni znala da postoji riječ za to - objasnila je zvijezda "Barbarelle". Iako se ispočetka glumica nije mogla nikome obratiti za pomoć, naposljetku je naučila prakticirati meditaciju tijekom oporavka. Ispostavilo se da je uzrok uglavnom bio tjeskoba koju je osjećala, a "Prozac joj je pomogao da se nosi s tjeskobom". Zaključila je kako se kroz vrijeme uspjela riješiti poremećaja u prehrani te da je zbog toga bila puno sretnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. veljača 2024 14:45