ODMAH REAGIRALA

Veliko srce poznate glumice: Kate Winslet donirala 146.000 kuna kako bi teško bolesna djevojčica ostala na životu

Carolynne Hunter suočena s ogromnim računom za energiju zbog medicinskih aparata za njezinu kćer Freyju koja ima tešku cerebralnu paralizu i druge bolesti

Kate Winslet

 Toulouse/Goff Photos/Profimedia/

Glumica Kate Winslet donirala je 17 tisuća funti (146 tisuća kuna) majci koja je suočena s ogromnim računom za energiju zbog medicinskih aparata koji njezinoj kćeri osiguravaju da živi. Vijeće Clackmannanshirea piše BBC, upozorilo je Carolynne Hunter da bi njezin račun za struju i plin sljedeće godine mogao dostići ovaj enorman iznos. Njezina kći Freya (12) ima tešku cerebralnu paralizu i oslanja se na kisik za kronične probleme s disanjem.

Hunter sada je u nevjerici i oduševljena kada je zvijezda "Titanica" intervenirala nakon što je čula na BBC-ju izvještaj o njihovoj borbi na BBC-ju.

image

Carolynne Hunter i Freya Hunter

Carolynne Hunter/Swns/Swns/Profimedia/Carolynne Hunter/swns/swns/profimedia

Winslet, koja je inače u rujnu snimala film u okolici Dubrovnika, donirala je 17 tisuća funti obiteljskoj GoFundMe stranici i kontaktirala 49-godišnju majku da im poželi sve najbolje.

"Naše putovanje kao obitelji bilo je vrlo traumatično i jednostavno se osjećala kao da sam na rubu. Kada sam čula za novac samo sam se rasplakala - mislila sam da nije pravi. Još uvijek razmišljam je li ovo stvarno?", ispričala je Carolynne Hunter.

Obitelj Hunter živi u vijećnici u Tillicoultryju, zgradi koja nije energetski učinkovita, ali ima dovoljno mjesta za Freyinu opremu. Trenutačno plaćaju oko 6500 funti godišnje za rad opreme i grijanje kuće - iako je Hunter rekla da je isključila grijanje u većini soba kako bi uštedjela novac. Radi puno radno vrijeme za umjerenu plaću, pa ne dobiva istu potporu kao oni s niskim primanjima. Također je brine da bi moguća zimska isključenja struje u slučaju smanjene opskrbe plinom mogla ugroziti Freyinu skrb. Osim cerebralne paralize, Freya se oslanja na primanje kisika zbog problema s disanjem - osobito tijekom noći. Obitelj treba pomoć najmanje dvije medicinske sestre, a oni prate Freyin broj otkucaja srca kao i razinu kisika te provode čestu sukciju kako bi joj dišni putovi bili čisti. Posljednjih mjeseci Freyina soba bila je jedina koja se grijala kako bi njoj i njezinom osoblju bilo ugodno, ali gospođa Hunter je rekla da su ga i tamo morali smanjiti.

"Još uvijek se smrzavamo, a još nismo ni u minusu. Preklinjem osoblje da ne pali grijanje ako nije neophodno. Vijeće je postavilo solarne panele kako bi pomoglo s nestankom struje, ali ne vjerujem da će to pomoći s računom.", izjavila je zabrinuta majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:03