SKRIVENI DVORAC

VIDEO: DOBRO DOŠLI U HOLIVUDSKI HOTEL RAZVRATA Depp se seksao u svim sobama, Scarlett su ulovili in flagranti, a Morrison je skoro poginuo

 
 Profimedia, Alamy, Fame Picture, Newscom, Pacific coast news

I dok je strancima pojam Hollywood između ostalog simbol zabave i razvrata, oni koji žive ondje znaju da je jedini pravi simbol tulumarenja - Chateau Marmont. Ovaj poznati holivudski hotel postao je sinonim za hedonizam i razuzdanost što ne čudi ako primjerice znate da je ondje uz bazen maloljetna Natalie Wood zavodila ljubavnike, da su Scarlett Johansson ulovili u trenutku najveće strasti s Beniciom del Torom u liftu, a da se Johnny Depp hvalio kako su on i njegova tadašnja djevojka Kate Moss, s kojom se zabavljao četiri godine, vodili ljubav u sve 63 sobe.

Suosnivač i šef slavnog filmskog studija Columbia Pictures, Harry Cohn, još je tridesetih godina prošlog stoljeća ondje imao stalni apartman za afere sa starletama, a prijatelje i kolege je redovno upozoravao:

- Ako baš morate upasti u nevolju, idite u Marmont.

Marmont je zapravo dvorac u francuskom stilu iznad Sunset Boulevarda u Zapadnom Hollywoodu. Čini se da su mnoge generacije poslušale Cohna je je hotel poznat i po iznimno diskretnom osoblju koje će bez greške zažmiriti kad zatreba.

Simbol razvrata i tajnovitosti

Naravno, bilo je i onih koje su morali izbaciti, primjerice Warrena Beattyja, Lindsay Lohan i Britney Spears, jer su pretjerali s divljanjem čak i za pojmove ovog hotela razvrata. Nažalost, neki nikad nisu ni izašli. Komičar John Belushi umro je u jednom od hotelskih bungalova 1982. nakon petodnevnog tulumarenja uz obilje droge. Nakon večeri koju je proveo s prijateljima Robertom De Nirom i Robinom Williamsom, Belushija (33) su pronašli mrtvog, a kasnije je kao uzrok smrti utvrđeno predoziranje kombinacijom kokaina i heroina.

Hotel je dovršen i otvoren prije točno 90 godina, 1929. Tim povodom je autor Shawn Levy objavio knjigu ‘Marmont, The Castle On Sunset’ u kojoj donosi detalje najluđih provoda u holivudskom dvorcu. Opisuje ga kao ‘raj, mjesto gdje konvencionalni moral nije imao nikakvog utjecaja, gdje se sklonosti gostiju prema alkoholu, seksu, drogama ili bizarnostima nisu samo tolerirale već i prihvaćale’.

51719, LOS ANGELES, CALIFORNIA -  Sunday February 27 2011. Quentin Tarantino and Paz de la Huerta leave Chateau Marmont together.  As Quentin  walked to the car door he slipped and fell down to the ground in the same spot Paz de la Huerta fell a few weeks earlier ., Image: 90937588, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Pacific coast news
Profimedia, Pacific coast news
Quentin Tarantino 2011. odlazi iz hotela s Paz de la Huertom

U ranim godinama ondje su zalazile zvijezde poput Stana Laurela, Laurencea Oliviera i Gracie Fields. Od početka su svi voljeli to mjesto. I to ne zbog luskuza jer se Hollywood može pohvaliti puno luksuznijim mjestima, nego zbog privatnosti i intimnosti koju pruža. Slavni gosti mogli su doći i otići neopaženo, dovesti se u garažu, a iz garaže direktno u sobu.

- Radije bih spavao u zahodu Chateaua nego u bilo kojem drugom hotelu - rekao je svojedobno Billy Wilder, redatelj filma ‘Neki to vole vruće’. I želja mu se ostvarila kad su jednom prilikom sve sobe bile rezervirane pa mu je osoblje namjestilo krevet u lobiju ženskog zahoda.

Courtney Love Takes a Spill Behind The Chateau Marmont
.  January 13, 2012 Los Angeles, CA, Image: 114116449, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, NPG
Profimedia, NPG
Courtney Love ima probleme s ravnotežom 2012.

Razoreni brakovi i nedozvoljene ljubavi

- Mogli ste raditi što hoćete. Ništa se nije prijavljivalo - rekla je Sofia Coppola. Ne čudi da je Marmont zato postao omiljeno odredište ‘zločestih’ holivudskih zvijezda, ali i utočište nakon propalih brakova gdje su upravo zato primjerice pobjegli John Wayne, Marilyn Monroe i Paul Newman. Ondje su navodno dolazili i glumci koji su htjeli sakriti svoje istospolne ljubavi, poput Anthonyja Perkinsa i Roddyja McDowalla.

Mnogi bi se u hotel prijavili na nekoliko dana, a onda ostali mjesecima ili čak godinu i više. Neki su ondje boravili i unatoč tome što su u Los Angelesu imali kuće poput zvijezde tridesetih Jean Harlow. Kako piše Levy, imala je samo 22 godine kad je došla u Marmont na medeni mjesec s trećim mužem. Bila je poznata po brojnim ljubavnicima pa je čak i ondje dogovarala tajne sastanke dok joj je muž bio okolo. Hotel je tako postao sinonim za seksualne afere i orgije.

Profimedia, Fame Picture
Cameron Diaz se obračunava s fotografom na izlazu iz hotela 2004.

Profimedia, Fame Picture
Cameron Diaz se obračunava s fotografom na izlazu iz hotela 2004.

- Grace Kelly je bila poznata kao nezasitna ljubavnica. Od zaposlenika na recepciji često je pokušavala iskamčiti brojeve sobe od muškaraca koji su je zanimali - piše Levy. Jedan od njezinih ljubavnika navodno je bio i Gary Cooper. Errol Flynn je ondje doveo sve tri supruge, a u krevet je navodno odveo i Marlene Dietrich. Nisu svi dolazili zbog seksa. Marlon Brando je ondje proveo neko vrijeme nakon razvoda od glumice Anne Kashfi, no vrijeme je koristio za šetnje i razgovore, a osoblje je kasnije komentiralo kako je ‘iznenađujuće simpatičan i ranjiv’. I Vivien Leigh je došla slomljenog srca nakon razvoda od Laurencea Oliviera s čijim je slikama navodno oblijepila apartman. Bette Davis je 1958., nakon burne svađe s četvrtim mužem Garyjem Merrillom, zaspala s cigaretom u ruci i zapalila sobu. Boris Karloff je u Marmontu živio sedam godina s prekidima, a zabavljao se tako da je plašio goste dočekujući ih pred liftom i buljeći u njih.

Montgomery Clift se ondje oporavljao nakon što je gotovo poginuo u prometnoj nesreći 1956. nakon razuzdane zabave u domu Elizabeth Taylor. Omamljen tabletama protiv bolova i alkoholom često je izlazio gol na terasu i glupirao se. Nicholas Ray, redatelj filma ‘Buntovnik bez razloga’, doselio je u Marmont nakon što je suprugu pronašao u krevetu sa svojim 13-godišnjim sinom iz prvog braka.

Johnny Depp Kate Moss Undated, Image: 388982552, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Newscom
Profimedia, Newscom
Johnny Depp i Kate Moss

Rock zvijezde i novo doba

Dok god su podmirivali sve troškove, zvijezde su bile sigurne i nitko ih nije tjerao. Ondje su tulumarili i Led Zeppelini koji su jednom prilikom ukrcali nekoliko golih cura na poslužavnik za jelo pa ih vozili od sobe do sobe. Redovno je dolazio i Jim Morrison, frontmen Doorsa, koji je jednom pokušao ući u sobu kroz prozor preko odvodnih cijevi, no izgubio je ravnotežu i pao s drugog kata.

Osamdesetih godina Marmontova je popularnost neko vrijeme pala, no do ranih devedesetih i nove generacije razuzdanih glumaca i manekenki sve se vratilo na staro. Tada 19-godišnja Scarlett Johansson nakon dodjele Oscara 2004. pozvala je Benicija del Tora u svoju sobu. Međutim, nisu se mogli suzdržati pa su se strastima prepustili već u liftu gdje su ih ulovili in flagranti.

The Chateau Marmont Hotel is pictured in West Hollywood, California February 20, 2014. If walls could talk, the gothic-style Chateau Marmont hotel at 8221 Sunset Boulevard would have the most enticing stories. It is still one of the top destinations for stars to escape the cameras and find privacy in many of the dark nooks. Picture taken February 20, 2014.  REUTERS/Mario Anzuoni  (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT TRAVEL SOCIETY) - GM1EA2L1U1T01
Mario Anzuoni / REUTERS
Chateau Marmont

- Navodno je netko bio s nama u liftu dok smo se ljubili ili seksali ili što već. A to nije baš bilo higijenski - priznala je Johansson jednom prilikom. Pjevačica Britney Spears je 2007. (iste godine kad je pretrpjela slom živaca) u restoranu Marmonta razmazala po licu hranu koju je naručila pa su je zamolili da napusti hotel. Tri godine kasnije i Lindsay Lohan je izbačena iz Marmonta nakon što je natukla račun od 46.000 dolara koji nije mola platiti, prenosi Daily Mail.

Čini se da hotel još uvijek održava svoj glas, posebno nakon što su glazbene zvijezde Beyonce i Jay-Z ondje počele održavati tradicionalni godišnji after Oscar party. Organiziraju ga, usput rečeno, u Marmontovoj garaži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:04