KONTROVERZNA EPIZODA

VIDEO: GORANA BREGOVIĆA PITALI DA OBJASNI ŠTO SE ZAPRAVO DOGODILO TIJEKOM NJEGOVA SUSRETA S RADOVANOM KARADŽIĆEM 'Rat tada još nije ni počeo'

 
Goran Bregović
 Tomislav Krišto / CROPIX

Duhove je krajem prošle godine poprilično uzburkao televizijski intervju koji je dao čuveni glazbenik i nekadašnji frontmen Bijelog dugmeta Goran Bregović, a u kojem je progovorio o svom susretu s osuđenim ratnim zločincem Radovanom Karadžićem.

Bregović je tada rekao da se svojedobno susreo s Karadžićem u jednom beogradskom hotelu te da ga je pitao "Kako ide naša stvar?".

- Dobijamo ih 100 posto - odgovorio mu je Karadžić, kako je prepričao Bregović.

Mnogi su to protumačili kao izljev nacionalizma odnosno pitanje kako ide "srpska stvar" u krvavom ratu. Novinari sarajevskog Dnevnog Avaza Bregovića su susreli na Sarajevo Film Festivalu te ga zamolili da im pojasni detalje susreta s Karadžićem, odnosno kada se on dogodio i na što se odnosilo njegovo pitanje kao i odgovor ratnog zločinca.

- Ovo i pitanje i odgovor su u vezi s kockom, a ne s ratom. Jer, tada rat još nije bio ni počeo, ustvrdio je Bregović, ne pojašnjavajući dalje detalje, već odmah prelazeći na sasvim drugu temu.

- Ali sam se sjetio jedne anegdote koja je bila u optjecaju u moje vrijeme. Vjerojatno ih ima još koji se sjećaju da je, kad se otvarala Skenderija, došao i drug Tito. A onda legenda kaže da je osiguranje napravilo propust tako što nije prekontroliralo sve kabine u WC-u u Skenderiji tako da je u jednom trenutku jedan momak, čak mu znamo i ime, izašao iz kabine i zatekao druga Tita kako pi... I šta sad radi naš momak? Jedinu moguću stvar - aplaudira - rekao je Bregović Avazu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2022 04:52