ODLAZAK SLAVNOG CHEFA

VIDEO: 'HRVATSKA JE NOVI HIT! NISTE BILI OVDJE? VI STE IDIOTI! JA SAM IDIOT!' Bourdain je prije sedam godina posjetio Hrvatsku, bio je oduševljen

 
 Screenshot / YouTube

‘Nisam imao blagog pojma što je uopće hrvatska kuhinja. Nula. Nikakve predodžbe. … Ovo je hrana svjetske klase, vino svjetske klase, sir svjetske klase… Hrvatska, ovo je novi hit! Niste bili ovdje? Vi ste idioti! Ja sam idiot!’

Ovo su samo djelići komentara slavnog američkog kuhara i putopisca Anthonyja Bourdaina koji se mogu čuti u epizodi ‘No Reservations’ u sklopu koje je posjetio Hrvatsku. Domaćin sedmodnevnog gastro putovanja Hrvatskom bio mu je naš poznati chef Mate Janković, a susreo se i s Davidom Skokom, također kuharom, kao i brojnim drugim kulinarskim stručnjacima.

Jedna od najvećih svjetskih TV zvijezda bez zadrške je hvalio hrvatsku kuhinju u showu koji je diljem svijeta pratilo više od 120 milijuna ljudi. A Bourdain nije bio poznat po suzdržanosti i ukočenosti, već upravo suprotno, po često ciničnim i vulgarnim komentarima.

Bourdain je na svoje putovanje krenuo u Istri, gdje je kušao kamenice i dagnje, te razna jela od cijenjenog istarskog bijelog tartufa, zatim i ribljih jela, nastavio preko zadarskog akvatorija gdje se na meniju našla svježa tuna iz uzgoja, pa preko gastronomskog raja na Pagu, poznatog skradinskog rižota i riba s gradela na Kornatima.

Posebno je nahvalio vrhunska hrvatska vina, za koje je rekao da su među najboljima na svijetu.

Bourdaina je u petak ujutro u hotelskoj sobi u Strasbourgu mrtvog pronašao njegov bliski prijatelj, a CNN je naveo da se radi o samoubojstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 13:29