SANJA ILIĆ I BALKANIKA

VIDEO: POSLUŠAJTE PREDSTAVNIKA SRBIJE NA EUROSONGU Nakon devet godina održana Beovizija, pobjedu odnio spoj tradicionalnog i modernog

 
 Screenshot / YouTube

Nakon devet godina ponovo je održana Beovizija, a nakon zbrajanja glasova stručnog žirija i publike, Srbiju će u svibnju u Portugalu na Eurosongu predstavljati Sanja Ilić i Balkanika s pjesmom ‘Nova deca’.

Oni su, u konkurenciji 17 izvođača, pobijedili u utorak navečer u Sava centru na festivalu Beovizija, na kojem se nakon devet godina ponovno birao predstavnik Srbije za europski glazbeni spektakl.

- Hvala publici i žiriju na glasovima. Naš uspjeh je došao zasluženo poslije mnogo truda i rada. Pjesmom i nastupom potrudili smo se da na našu scenu donesemo duh ‘Pjesme Eurovizije’. Pjesma ‘Nova deca’ je pravi spoj tradicionalnog i modernog zvuka i stvarali smo je vodeći se time što bi nas trebalo predstavljati na Eurosongu - rekao je Sanja Ilić za Novosti.

Vijest je objavljena i na službenim stranicama Eurosonga, gdje pišu da je skladatelj Aleksandar Sanja Ilić okupio Balkaniku upravo zbog Eurosonga.

Na ovogodišnjem 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije Hrvatsku će predstavljati Franka Batelić s pjesmom ‘Crazy’. Autor glazbe je Branimir Mihaljević, a autorica teksta Franka Batelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 09:08