NEPONOVLJIVA EMMA

VIDEO: SLAVNA GLUMICA OTKRILA TAJNU IZA POZNATE FILMSKE SCENE 'Jako dobro znam što znači poklon za drugu ženu, tako je meni Ken slomio srce'

 
 Screenshot / YouTube

Premda se radi o romantičnoj komediji punoj zabavnih trenutaka, film ’Love Actually’ (‘Zapravo ljubav’) donosi jednu vrlo snažnu i nimalo zabavnu scenu. Emma Thompson glumila je ženu koja nekontrolirano brizne u plač nakon što otkrije da je njen muž kupio ogrlicu drugoj ženi i da je vara.

Britanska je glumica sad otkrila da je ta uvjerljiva scena iz 2003. rezultat osobnog iskustva. Naime, srce joj je u to vrijeme slomio prvi muž Kenneth Branagh, danas poznat kao ‘novi’ Hercule Poirot u filmu ‘Ubojstvo u Orient Expressu’.

‘Zlatni par’ britanske filmografije, Ken i Em, rastali su se nakon osam zajedničkih godina nakon što je Branagh imao aferu s glumicom Helenom Bonham Carter.

‘Ta scena u kojoj stojim kraj kreveta i plačem je tako poznata jer je to nešto što je svatko prošao. Meni je Ken slomio srce. Tako da sam jako dobro znala što znači pronaći ogrlicu koja nije bila namijenjena meni. Doduše, nije se radilo o ogrlici, ali svi znamo kako je to’, rekla je Thompson (58) na humanitarnom događaju u Londonu u nedjelju.

Rekla je da je danas jako zadovoljna sobom te da ne bježi od svojih godina: ‘Mislim da ne izgledam mlađe i to mi ne smeta. Ispod očiju stavljam korektor, ali sviđaju mi se moje godine, prihvaćam ih. Najvažnija stvar za mladi duh je znatiželja. Ako ste znatiželjni, onda se osjećate živo. To i ako niste siromašni. Onda je starost zbilja zadovoljstvo.’

Thompson i Branagh zaljubili su se na snimanju BBC-jeve drame ‘Fortunes Of War’ 1987. Oženili su se dvije godine kasnije i glumili su zajedno u još nekoliko filmova. Branagh i Bonham Carter zbližili su se na snimanju filma ‘Frankenstein’ 1994. Tad su i započeli vezu, a iduće godine Emma i Ken su podnijeli zahtjev za razvodom navodeći guste rasporede i opsjednutost poslom kao razlog. Branagh je s Helenom Bonham Carter bio u vezi pet godina, piše Daily Mail.

Thompson se 2003. udala za glumca Grega Wisea s kojim ima dvoje djece, a Branagh se iste godine oženio za redateljicu Lindsay Brunnock.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:30