NETTA BARZILAI

VIDEO: SVI JE SVRSTAVAJU U FAVORITE OVOGODIŠNJEG EUROSONGA 'Govorili su mi da moram oblačiti samo crno, da nisam ni seksi ni lijepa...'

 
 Instagram

Izrael je pobijedio na Eurosongu više puta otkako su se prvi put priključili natjecanju 1973., a posljednji trijumf dogodio se prije dvadeset godina kad je najviše bodova osvojila Dana International s pjesmom 'Diva'.

No, davno je bila ta 1998. godina koliko Izrael čeka na novu pobjedu. Možda baš ova godina bude sretna za Izrael jer na pozornicu će se popeti jedinstvena Netta Barzilai.

Začudna mješavina Björk, Yelle i M.I.A., Netta se već sad prometnula u jednu od favoritkinja.

Njezina pjesma 'Toy' ('Igračka') je spoj neobičnih vokalnih bravura, referenci na Pokemone i plesnih pokreta nalik na kokoš.

SQUAD.

Objavu dijeli netta barzilai (@nettabarzi)

S Nettom je porazgovarao novinar Independenta:

Prema riječima tvoje pjesme, večeras ćeš 'povesti kući njegovog Pikachua'. Koji su još Pokemoni uključeni u nastup u Portugalu?

- Sjajno pitanje! Sa mnom će biti i Bulbusaur jer je prpošan i dobar drug, a njegove moći pomoći će mi da ostvarim što god želim. Također, tu će biti i Jigglypuff jer će mi njegovo pjevanje pomoći da zaspim. Napokon, tu je i Snorlax koji je debeo i predivan.

Pjesma 'Toy' je prepuna referenci na suvremenu pop kulturu. To ti je jako važno?

- Naravno! Ja sam prava pop djevojčica! U početku mi nisu dozvoljavali da budem poppy jer sve pop zvijezde su prekrasne, mršave, lagane, a ja to nisam. Kad si velika djevojka kao ja, prisiljen si o sebi razmišljati na određeni način: ako si glazbenica onda moraš imati taj veliki glas kao Adele ili Aretha Franklin.

Rekli su mi i da se moram oblačiti kao da nemam što slaviti, da nosim samo crno, dugačko, da kratke suknje nisu za mene. Rekli su mi da nisam ni seksi, ni lijepa, nego zabavna. I da sam dobra prijateljica. No, ja sam ovdje da prekršim ta pravila jer je silna nepravda učinjena mnogim ljudima.

Ne pjevam ni lijepo ni veličanstveno ni dirljivo. Ja sam samo ja - što ponekad nije lijepo, organizirano i uobičajeno.

Znači, sada si vjerna sama sebi?

- Da. Išla sam na X-Faktor na kojem je glavna nagrada mogućnost da nastupim na Eurosongu. Rekla sam im da ću ja biti ja, onakva kakva jesam i da imam muda potrebna za ovo. Najgledaniji show ugostit će veliku djevojku koja pravi smiješne zvukove. Bila je velika stvar kad su izabrali mene pored tolikih divnih izvođača.

Tvoja izvedba bit će za pamćenje. Kako si je osmislila?

- Za mene je glazba vizualna. Kad sam na pozornici, jako sam ekspresivna. Kao glumica koja se rađa iz pjesme. Iza sebe imam odličan tim, od frizera do šminkera. To su sve profesionalci koji su radili s mnogim supermodelima, no trebalo im je neko vrijeme da shvate tko sam ja i što zapravo želim.

Je li ti podršku dala i Dana International?

- Da! Razgovarala je sa mnom. Ona je tako duhovita i neobična. Rekla je da će skočiti u fontanu ako pobijedim jer su ljudi skakali u fontane i kad je ona pobijedila. Ona je divna i jako je cijenim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:48