VRIJEDI MILIJUNE

Vlasnik limuzine u kojoj je poginula princeza Diana: ‘Nemam pojma gdje je auto, želim da mi ga francuske vlasti vrate‘

Stručnjaci vjeruju da bi olupina mogla biti vrijedna i do 10 milijuna funti

Prometna nesreća princeze Diane

 Afp

Vlasnik automobila u kojem je umrla princeza Diana, Jean-Francois Musa (63), zahtijeva od vlasti da mu vrate automobil koji mu zakonito pripada. No, od vlasti nije uspio saznati ni gdje se nalazi, a kamoli dobiti ga nazad.

Jean-Francois Musa, koji je vodio tvrtku za iznajmljivanje limuzina Etoile Limousines, kaže da mu nije čak ni rečeno gdje se sada čuva uništeni Mercedes-Benz S280. Automobil je bio u središtu teorije zavjere od 31. kolovoza 1997. kada je preminula princeza Diana. Stručnjaci vjeruju da bi olupina mogla biti vrijedna i do 10 milijuna funti.

- Nemam pojma gdje je auto. Sve što znam je da je zakonski moj i očito ga želim natrag. Trebao je biti vraćen do sada, ali to se nije pokazalo mogućim. Uvijek sam ga potpuno posjedovao. Nije bilo podložno nikakvom financiranju, rekao je Musa uoči 25. obljetnice Dianine smrti.

Musa je rekao da želi da automobil bude izložen u američkom muzeju u čast Diane, ali članovi kraljevske obitelji uvijek su govorili kako bi radije da se auto ukloni.

Godine 2017. držan je u transportnom kontejneru u policijskoj stanici u blizini Créteila, na periferiji Pariza.

- Ovdje se čuvao, ali je premješten prije nekoliko godina. Ne znam gdje je. Morat ćete pitati gradonačelnika Pariza – rekao je za Mirror jedan radnik.

Nesreća navodno nije zavjera protiv Diane

Francuska sudska istraga koja je trajala 18 mjeseci otkrila je da je nesreću u kojoj su poginuli Diana (36), Dodi Fayed (42) i vozač Henri Paul (41) izazvao Paul, koji je bio pijan i na antidepresivima, izgubivši kontrolu dok je brzo vozio.

Istraga iz 2008. u Londonu rekla je da su Diana i Dodi bili žrtve nezakonitog ubojstva uzrokovanog Paulovim krajnje nemarnim ponašanjem. Time su okončane tvrdnje Dodijeva oca milijardera, Mohameda Al-Fayeda, da je nesreća bila zavjera koju je orkestrirao MI6 po nalogu kraljevske obitelji.

- Nije bilo zavjere. Ovo je bila rutinska prometna nesreća – od kakve svi strahujemo. Sve je to jako tužno – rekao je Musa koji će ovogodišnju obljetnicu ipak provesti izvan Pariza.

Prošle je godine umro Paulov otac u dobi od 89 godina. Rečeno je da je ostao uvjeren da je netko dirao automobil i da je njegov sin umro u zavjeri da ubije Dianu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:42