HUW EDWARDS

Voditelj BBC-ja koji je oduševio svijet izvještavanjem o smrti kraljice iznio svoju stranu priče: ‘Posramljen sam‘

Priznao je da se osjeća ‘posramljeno‘ zbog zahtjeva javnosti da mu se dodijeli titula viteza

Huw Edwards, novinar BBC-a

 Screenshot YouTube

Voditelj BBC-a Huw Edwards, koji je oduševio britansku, ali i svjetsku javnost svojim smirenim, profesionalnim i odmjerenim izvještavanjem o smrti kraljice Elizabete II., sada je otkrio da je tu vijest saznao samo 10 sekundi prije nego što ju je prenio naciji.

Također je dodao da se osjeća ‘posramljeno‘ zbog zahtjeva javnosti da mu se dodijeli titula viteza.

"Ljudi koji su cijeli život posvetili dostojnim ciljevima... ne dobivaju ništa. Dakle, ne govorim to s omalovažavanjem, da ne biste krivo shvatili, ali ideja o tome da mi se dodijeli viteška titula me posramljuje", rekao je voditelj.

Unatoč špekulacijama da je Edwardsu unaprijed rečeno da je umrla i da se već bio presvukao u crnu kravatu, on je u intervjuu izjavio da to nije bio slučaj te da nije znao da je umrla kad je počeo s emitiranjem.

"Inače, kad imate izvanrednu vijest, događa se jako puno vikanja u slušalici koju držite u uhu - idi u vijesti, idi u vijesti, no ovog je puta bilo drugačije. Dobio sam informaciju - imamo objavu. Uzmi si vremena. Govori kad budeš spreman. Nemoj žuriti", ispričao je voditelj.

Smrtovnica kraljice Elizabete otkrila je da je umrla oko tri sata popodne, a Edwards je tu vijest priopćio gledateljima više od tri sata kasnije. Našalio se da mu je baš tog dana majka poslala poruku u kojoj je primijetila koliko izgleda iscrpljeno, a to je bio tek početka intenzivnog dvotjednog izvještavanja koje mu je uslijedilo zbog kraljičina sprovoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:11