ŽENOMRZAC

Voditelj CNN-a dobio otkaz zbog kontroverzne izjave, poludio je na mrežu: ‘Zapanjen sam!

Lemon je tog istog dana izdao priopćenje u kojem je rekao da žali zbog svojih ‘bezobraznih i nebitnih‘ komentara

Don Lemon

 Yuki Iwamura/Afp

CNN-ov voditelj Don Lemon obrušio se na tu TV mrežu nakon što je dobio otkaz, a koji je uslijedio nakon optužbi za mizoginiju i loše ponašanje.

"Zapanjen sam", napisao je Lemon na Twitteru, rekavši da mu je njegov agent rekao da su ga otpustili.

CNN je priopćio da se "razišao" s Lemonom, koji je bio jedan od voditelja njihove jutarnje emisije, rekavši da mu "žele sve najbolje", prenosi BBC.

Do razlaza je došlo nakon što je Lemon u eteru izjavio da republikanka Nikki Haley nije ‘u najboljem izdanju‘.

Njegov otkaz dolazi nakon još jednog velikog odlaska u američkim medijima. Naime, samo nekoliko trenutaka prije Lemonove objave, Fox News objavio je da se pozdravlja od svog glavnog voditelja Tuckera Carlsona.

Lemon je inače bio suvoditelj CNN-ova programa ‘This Morning‘, no ranije ove godine našao se u središtu skandala zbog seksističkog komentara o republikanskoj predsjedničkoj nadi Nikki Haley, bivšoj UN-ovoj veleposlanici i guvernerki Južne Karoline.

"Gospođa Haley nije bila u svom najboljem izdanju. Smatra se da je žena u najboljim godinama u 20-ima, 30-ima i možda svojim 40-ima. Ja samo govorim činjenice, guglajte to", rekao je Lemon i izazvao mnoštvo kritika u javnosti.

Lemon je tog istog dana izdao priopćenje u kojem je rekao da žali zbog svojih ‘bezobraznih i nebitnih‘ komentara. Također se ispričao redakciji i pristao sudjelovati u njihovoj ‘obaveznoj obuci‘ za rješavanje incidenata.

No, unatoč tome, njegove izjave izazvale su široke kritike, a među ostalima, oglasila se i glumica Michelle Yeoh, koja mu se obratila i u svom govoru s dodjele Oscara: ‘Dame, ne dopustite da vam itko govori da niste u svom najboljem izdanju.‘

Mnoge žene podržale su to što je CNN uručio otkaz Lemonu, a društvenim mrežama je također počeo kružiti hashtag ‘Still In My Prime‘.

Lemonov ugled dodatno je narušilo i izvješće Varietyja u kojemu su detaljno iznešene optužbe za mizogino ponašanje prema njegovim kolegama s CNN-a. Producentici je u lice rekao da je debela, rugao se i oponašao drugu kolegicu, dok je jednoj navodno slao prijeteće poruke. Lemonov predstavnik demantirao je ovo izvješće.

No, to nije sve. Lemon se također prošle jeseni suočio s kontroverzama zbog izjave da američka muška nogometna reprezentacija treba biti više plaćena od ženske jer su ‘muškarci zanimljiviji za gledanje‘.

"Nakon 17 godina koje sam proveo na CNN-u, mislio sam da bi mi netko iz menadžmenta imao dovoljno pristojnosti reći to izravno", napisao je na Twitteru i dodao: "Ni u jednom trenutku mi nije dana bilo kakva naznaka da neću moći nastaviti raditi posao koji sam volio raditi na CNN-u. Jasno je da su u igri veća pitanja."

CNN nije objasnio razlog njegove smjene. Međutim, u drugom priopćenju koje je objavljeno njegov se opis događaja naziva ‘netočnim‘, te su poručili da je dobio priliku sastati se s upravom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:48