MONSTRUMOV OTAC

Vremešni Lionel Dahmer želi tužiti Netflix zbog serija o njegovom sinu kanibalu koji je ubio 17 muškaraca

Odbijao je išta komentirati, no unervozio se otkako su se na njegovom posjedu pojavili obožavatelji njegova sina

Evan Peters kao Jeffrey Dahmer, ‘Lionel‘

 Netflix/Everett/Profimedia/

Vremešni otac monstruoznog serijskog ubojice Jeffreya Dahmera razmišlja o tome da tuži Netflix zbog njihove dvije hit serije o njegovu zloglasnom sinu. Naime, 86-godišnji Lionel Dahmer navodno je uzrujan što ga nitko nikad nije kontaktirao iz Netflixa u vezi popularne serije "Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story", koja se počela emitirati u rujnu, ispričao je njegov njegovatelj za US Sun.

Otac kanibala iz Milwaukeeja također je ljut jer Netflix nikad nije tražio dopuštenje za korištenje snimaka pravnog tima njegova sina, a koji su se mogli čuti u drugoj popularnoj dokumentarnoj seriji o Jeffreyju Dahmeru ovog streaming diva "Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes", koja je pak s emitiranjem krenula početkom listopada. Obje su serije iznova potaknule fascinaciju Jeffreyem Dahmerom koji je ubio 17 dječaka i muškaraca u razdoblju od 1978. do 1991. Ubojica je postao toliko popularan kroz navedene dvije serije da se ljudi maskiraju u njega za Noć vještica.

Lionel Dahmer pak mirno živi u ruralnom dijelu Ohija. Odbijao je išta komentirati od početka emitiranja Netflixovih serija, no navodno je postao izuzetno nervozan od kad su se na njegovom posjedu pojavili obožavatelji njegova sina.

Dahmerov pomoćnik koji je inzistirao da ga se oslovljava s Jeb, ispričao je za The Sun da se odlučio naoružati kako bi se zaštitio od tog iznenadnog ludila.

"Iz svega što sam vidio i čemu sam osobno svjedočio, Lionela nitko nije kontaktirao u vezi niti jedne od navedenih serija na Netflixu. Porazgovarao sam s nekoliko odvjetnika, ali i s njegovim izdavačem u vezi cijelog kaosa koji se trenutno odvija i priča koje smo vidjeli. Lionel i njegov opunomoćenik prikupljaju informacije i razmatraju moguću tužbu protiv produkcijskog tima, a možda i samog Netflixa jer nisu pokazali ama baš nikakvu brigu za Lionelovu dobrobit", kazao je Jeb.

Lionel Dahmer ranije se našao u središtu nacionalne pozornosti nakon što je njegov sin uhićen 1991. zbog stravičnih ubojstava. Objavio je i memoare pod nazivom "A Father‘s Story" 1994. u kojima govori o Jeffreyu Dahmeru, i to samo par mjeseci prije no što je Dahmera u zatvoru na smrt pretukao drugi zatvorenik Christopher Scarver.

U knjizi je naveo kako prije samog uhićenja nije imao pojma da mu je sin ubojica.

Jeb je također ispričao za The Sun da iako nije gledao nove Netflixove serije, ima osjećaj kako Lionel Dahmer nije pošteno utjelovljen.

"Lionel je bio jako brižan otac. Jednostavno je pokušavao dati sve od sebe u vrijeme neizvjesnosti. Smatra da ništa od ovog nije trebalo biti napravljeno, te da su sve informacije koje trebaju biti objavljene u njegovoj knjizi. Sve ostalo je glamurizirano i pridaje pažnju detaljima koji nisu dokazane činjenice. Kad sam pitao Lionela što bi želio da poručim ljudima, rekao je: ‘Sve što sam želio kazati je u mojoj knjizi‘. I to je sve što se njega tiče", naglasio je Jeb.

Inače, "Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story" koju potpisuje autor serije "American Horror Story" Ryan Murphy druga je ikad po gledanosti na Netflixu, nakon četvrte sezone "Stranger Things".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:40