NAHVALIO KUSTURICU

Vučić odlikovao Deppa i dao mu medalju za zasluge, aktivisti u Beogradu: ‘Daje orden čovjeku koji tuče ženu‘

Aleksandar Vučić odlikovao je povodom Dana državnosti slavnoga glumca Johnnyja Deppa u Beogradu

Johnny Depp i Aleksandar Vučić

 Dimitrije Goll/AFP

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić odlikovao je povodom Dana državnosti slavnoga glumca Johnnyja Deppa za izniman doprinos naporima Srbije da proširi i unaprijedi lokalne umjetničke zajednice. Depp je, naime, posudio glas glavnome liku u srpskoj animiranoj seriji 'Puffins Impossible'.

Depp je u listopadu prošle godine stigao u Beograd na promociju animirane serije, a Vučić mu je već tada najavio da će mu dodijeliti zlatnu medalju za zasluge. Glumac je tada rekao da je "počašćen odlukom" i da bi mu bila "velika čast" doći u Srbiju 15. veljače.

58-godišnji glumac odlikovan je za "izuzetne zasluge u javnom i kulturnom djelovanju, posebno u području filmske umjetnosti i promocije Republike Srbije u svijetu", rekao je Vučić.

image

Johnny Depp i Aleksandar Vučić

Dimitrije Goll/AFP

"Iskreno vam zahvaljujem, predsjedniče Vučiću, na zaslugama koje sam primio. Drago mi je što ste mi ukazali tu čast i dodijelili mi ovaj orden koji ću ponijeti kući. Zahvaljujem vam što ste mi ga ljubazno udijelili", rekao je Depp, prenosi Daily Mail.

Također se u svom govoru posebno dotaknuo Emira Kusturice.

"Ovo je zaista jedan izvanredan trenutak za mene i jako sam ponosan. Imam jednu priču za podijeliti. Imao sam priliku, zapravo, bio sam blagoslovljen davnih godina da sam imao priliku sresti jednog čudnog čovjeka. Njegovo ime je Emir Kusturica. Kusturica mi je postao brat. Njegova obitelj postala je moja obitelj. Gledao sam kako mu djeca odrastaju. To je bila ta jedna veza koju smo ostvarili od prvog dana. To dosta govori o jednoj osobi kao što je Emir Kusturica. Kada vas voli, on vas voli. Kada vas zaista ne voli, on vas ne voli. Ono što mi se zaista sviđa kod njega je to što on kaže ono što misli i vjeruje u sebe. To je nešto što sam naučio od ove divne zemlje da je svrha da se otvore nova radna mjesta, da se stvori posao. I zaista to želim, koliko god mogu, da doprinesem tome, posebno zajedno s Emirom", rekao je Depp, prenosi srpski Telegraf.

image

Johnny Depp

Dimitrije Goll/AFP

Također je dodao i da se sada nalazi 'na početku jednog novoga života' i sviđa mu se taj novi početak, za kojeg bi 'volio da započne baš u Srbiji, ako ga žele'.

I dok mnogi uživaju u tome što je slavna zvijezda ponovno posjetila Beograd, postoje i oni kojima se to ne sviđa. Među njima su ekološki aktivisti koji su blokirali Novi Beograd ispred Palače Srbije, tražeći potpunu zabranu iskopavanja litija i bora u Srbiji.

"Predsjednik dijeli orden Amerikancu koji tuče svoju ženu, a ignorira Srbe koji brane svoju zemlju. To je važna činjenica da bismo razumjeli do kuda je sve došla. Johnny Depp neće ništa reći, on je politički nepismen", rekla je glumica i aktivistica Bojana Novaković za Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:08