NOVI DETALJI

Wall Street Journal: Melinda je razvod pripremala dvije godine, presudilo je Billovo druženje s Epsteinom

NY Times je 2019. otkrio da je Bill Gates jednom do dugo u noć boravio u Epsteinovoj kući na Manhattanu
Bill i Melinda Gates
 Scott Olson/AFP

Iako je razvod Melinde i Billa Gatesa javno objavljen prošlog tjedna, on je, čini se, bio u pripremi već duže vremena, piše The Wall Street Journal.

Melinda Gates se konzultirala s odvjetnicima još dvije godine prije nego što je službeno zatražila razvod od Billa. Rekla im je tada da je njihov brak 'nepovratno uništen'. Tako stoji u dokumentima u koje je The Wall Street Journal imao uvid.

Razvod u pripremi od 2019.

Melinda (56) je surađivala s odvjetnicima iz nekoliko tvrtki od 2019. godine kako bi privela kraju brak koji je trajao više od 25 godina. Prošlog je ponedjeljka ovaj par milijardera objavio da se razvode, a u zajedničkoj izjavi objavljenoj na Twitteru napisali su kako 'više ne vjeruju da mogu zajedno rasti kao par u sljedećoj fazi života'. Ipak, nisu naveli zbog čega su se odlučili na razvod.

Jedan od razloga za zabrinutost Melinde Gates bili su poslovi njezinog supruga s optuženim seksualnim prijestupnikom Jeffreyem Epsteinom, a to je počelo još 2013. godine, ispričala je bivša zaposlenica njihove dobrotvorne organizacije.

Iz dokumenata koje spominje The Wall Street Journal vidljivo je da su se Bill i Melinda Gates razvodili tijekom pandemije Covida-19. Oni imaju troje djece koji su svi stariji od 18 godina.

Iz tih se dokumenata vidi i da se Melinda puno puta čula s odvjetnicima u listopadu 2019. godine, kada je New York Times izvijestio da se Bill Gates u više navrata sastao s Epsteinom. Tada se pisalo i da je Gates jednom do dugo u noć boravio u Epsteinovoj kući na Manhattanu.

Glasnogovornica Billa Gatesa, Bridgitt Arnold, potvrdila je 2019. godine da se on s Epsteinom više puta sastao kako bi razgovarali o filantropiji.

- Bill Gates žali što se ikad susreo s njim i vidi da je to bila pogrešna odluka, rekla je tada Arnold.

Podsjetimo, Epstein je umro u zatvoru 2019. godine dok je čekao suđenje.

Nastavio se družiti s Epsteinom

Melinda je rekla suprugu da joj je neugodno u Epsteinovu društvu nakon što su se upoznali 2013. godine, no Bill i još neki zaposlenici Zaklade nastavili su se družiti s njim.

Bill je u rujnu 2019. godine novinarima The Wall Street Journala rekao da je upoznao Epsteina, no da s njim nema poslovni niti prijateljski odnos.

Početkom 2020. su Gatesovi iznenadili mnoge kad su objavili da neće prisustvovati Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, iako su tom događaju prisustvovali godinama. Nekoliko mjeseci kasnije, Gates je objavio da podnosi ostavku na mjestu izvršnog direktora Microsofta te da se u budućnosti planira više posvetiti filantropiji.

Do tada je par već razmišljao kako podijeliti svoje bogatstvo, a pravni timovi su razrađivali strategiju. U Melindinom pravnom timu bio je njujorški odvjetnik za razvode Robert Stephan Cohen, koji je ranije zastupao Michaela Bloomberga, Henryja Kravisa i Ivanu Trump.

I Bill je imao odvjetničku zvijezdu Ronalda Olsona, jednog od partnera u odvjetničkom društvu Munger, Tolles & Olson, koji je, među ostalima, ranije zastupao i Marka Zuckerberga.

U papirima za razvod od 3. svibnja stoji da je par pristao na ugovor o podjeli imovine. Njihovo je bogatstvo Forbes procijenio na 130 milijardi dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. srpanj 2022 15:15