OSRAMOĆENI PRODUCENT

WEINSTEIN ĆE DANAS SAZNATI KAZNU, A USPUT SU PROCURILE NOVE GADOSTI IZ NJEGOVA ŽIVOTA 'Jennifer Aniston bi trebalo ubiti'

 
Harvey Weinstein, Jennifer Aniston
 JOHANNES EISELE, VALERIE MACON / AFP

Harvey Weinstein, posrnuli holivudski producent osuđen za silovanje, u srijedu će na sudu u New Yorku doznati koliko će dugo trajati njegova zatvorska kazna, piše The Guardian.

Weinsteinu će to biti posljednji izlazak pred suca Jamesa Burkea, kojeg njujorški tužitelji potiču da mu izrekne dugotrajniju kaznu.

Weinstein je proglašen krivim za silovanje jedne žene i prisiljavanje produkcijske asistentice Miriam Haley na oralni seks. Ako za oba slučaja dobije maksimalnu kaznu, u zatvor bi mogao na 29 godina.

Otkad je 24. veljače osuđen za spomenute zločine, Weinstein je dio vremena proveo u bolnici na Bellevue na Manhattanu, gdje je podvrgnut operaciji srca i ugrađivanju stenta. Weinsteinov glasnogovornik Juda Engelmayer rekao je da njegov klijent osjeća grozno, ali da je optimističan. Dodao je i da je ranije ovog tjedna pao.

Voditeljica Weinsteinovog braniteljskog tima Donna Rotunno na sudu je rekla da se "značajna postignuća" njezinog klijenta trebaju uzeti u obzir kod izricanje kazne. Ona je rekla da bi trebao dobiti najblažu moguću kaznu za svaki od zločina - pet godina zatvora.

Istovremeno, glavna tužiteljica Joan Illuzzi-Orbon tražila je da se prilikom izricanja kazne uzme u obzir da se Weinstein od 70-ih godina prošlog stoljeća neprimjereno ponaša prema ženama. "Stalno je svojim neprimjerenim željama i fiksacija davao prednost ispred tuđih osjećaja", rekla je tužiteljica.

Nakon izricanja kazne, Weinstein će odmah ići na obradu te će ubrzo nakon toga biti prebačen u zatvor u saveznoj državi New York.

Po dolasku u zatvor, morat će se otuširati i proći tretman protiv uši. Nakon toga morat će pogledati video o prevenciji samoubojstva. Na tome će se zasigurno inzistirati jer se osuđeni seksualni prijestupnik Jeffrey Epstein u 10. kolovoza 2019. godine ubio u zatvoru na Manhattanu. Weinstein je navodno u prosincu 2017. godine da za naslutiti da ima suicidalne misli.

Weinstein će se na odluku suda moći žaliti.

Posrnulog producenta vode se slučajevi u Los Angelesu, a nekoliko ga žena tuži na građanskim sudovima.

U ponedjeljak je otkriveno da je Weinstein u listopadu 2017. godine, na vrhuncu pokreta #MeToo, sugerirao da američku glumicu Jennifer Aniston "treba ubiti", piše Hollywood Reporter.

Osramoćeni producent to je navodno izjavio kada je doznao da tabloid National Enquirer planira objaviti priča da je seksualno zlostavljao Aniston.

U sudski je spis ušao email koji je napisao National Enquirer, a koji je Weinsteinu proslijedila Sallie Hofmeister iz tvrtke za odnose s javnošću Sitrick and Company: "Jennifer se prijateljici povjerila da ju je Weinstein seksualno napastovao 2005. godine tijekom snimanja filma 'Derailed'. Prišao joj je s leđa, priljubio se uz nju i zgrabio njezinu stražnjicu. Tijekom godina je često buljio u njezine grudi i micao usta na neprijatan način. Bilo joj je jako nelagodno. Citirat ćemo izvor blizak Jennifer koji nam je rekao da je Weinstein bio opčinjen s Aniston i da je stalno govorio koliko je zgodna."

Weinstein je na to odgovorio: "Jen Aniston bi trebalo ubiti."

National Enquirer nikada nije objavio spomenutu priču, a Anistonini su predstavnici porekli spomenute tvrdnje.

Weinsteinovi predstavnici ova otkrića nisu komentirali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:13