SLAVNI ŠAMAR

Will Smith na TikToku ismijavao incident s Oscara: Video prikupio gotovo 2 milijuna pogleda

Glumac je snimio video s TikTokericom Sam Rossi koja potiče ljude da nežive predmete pitaju za mišljenje o sebi

Will Smith i Chris Rock

 Robyn Beck/Afp/Profimedia

Niti godinu dana nakon "šamara koji je odjeknuo u čitavom svijetu" Will Smith se, čini se, ismijava na račun incidenta na prošlogodišnjoj dodjeli Oscara, kad je udario voditelja Chrisa Rocka, u novom videu na TikToku. Naime, u utorak je slavni glumac postavio zajedničku snimku s korisnicom TikToka koja potiče ostale u aplikaciji da pitaju neživi predmet što misli o vama.

"Ovo funkcionira jer sve ima svoju svijest", stoji u naslovu originalnog videa TikTokerice Sam Rossi.

"Možete uzeti olovku i pitati je kako vas vidi ili što misli o vama i dobit ćete odgovor u svom umu iz vlastite intuicije. Možete pitati svoj auto što misli o vama, možete čak pitati i novac što misli o vama", govori na početku videa TikTokerica.

Tada 54-godišnji glumac poseže ispred kamere kako bi preuzeo Oscara za najboljeg glumca, koji je osvojio za svoju ulogu u "Kralju Richardu" tijekom te kobne ceremonije i izgleda kao da će svoj zlatni kipić pitati poznato pitanje, no video završava. U dva dana snimka je prikupila oko 150 tisuća lajkova, te gotovo dva milijuna pregleda.

Inače, Smith je na prošlogodišnjoj dodjeli Oscara ošamario Chrisa Rocka, nakon što se komičar našalio na račun frizure Jade Pinkett Smith, što je Smith doživio kao ruganje njegovoj 51-godišnjoj suprugi koja se bori s alopecijom. Nakon toga, glumac se zatrčao prema pozornici Dolby Theatrea u Los Angelesu i udario Rocka u lice.

Zvuk je izrezan i cenzuriran na nekoliko sekundi dok se Smith vraćao na svoje mjesto. Ali natpisi i čitanje s usana šokiranih gledatelja otkrili su njegovu poruku Rocku: "Drži ime moje žene dalje od svojih je*enih usta."

Smith se nakon toga ispričao komičaru u postu na Instagramu, okarakteriziravši svoje postupke kao "neprihvatljive i neoprostive".

Jada Pinkett Smith, također je ubrzo progovorila o incidentu. "Najdublje se nadam da će ova dvojica inteligentnih, sposobnih muškaraca imati priliku za zalječiti, porazgovarati o ovome i pomiriti se", kazala je tijekom epizode svog showa Red Table Talk, početkom lipnja prošle godine.

Smith je kasnije najavio svoju ostavku na Akademiji nakon ispada na dodjeli, a Akademija je zauzvrat obećala formalnu disciplinsku reviziju. Naposljetku je odlučeno da je Smithu zabranjeno pojavljivanje na dodjeli Oscara idućih deset godina nakon incidenta. Iduću, 95. po redu dodjelu Oscara koja se održava 12. ožujka vodit će slavni kasnonoćni voditelj Jimmy Kimmel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:05