NOVE TITULE

William i Kate promijenili svoje titule na društvenim mrežama: Evo kako će ih sada oslovljavati

Njihovi službeni profili na društvenim mrežama su ažurirani

Princ William i Kate Middleton

 Splashnews.com/Splash/Profimedia

Nakon vijesti o smrti kraljice Elizabete i kralja Charlesa koji je postao monarh, princ William i Kate navikavaju se na svoje nove titule koje su podijelili sa svojim poklonicima na Twitteru i Instagramu.

Ubrzo nakon što je Buckinghamska palača u četvrtak poslijepodne objavila da je kraljica (96) preminula u dvorcu Balmoral u Škotskoj, službeni profili na društvenim mrežama su ažurirani: pripadaju "vojvodi i vojvotkinji od Cornwalla i Cambridgea".

Titulu vojvode od Cornwalla tradicionalno drži najstariji sin vladajućeg britanskog monarha, u ovom slučaju Charles, a njegova supruga nosi titulu vojvotkinje. Međutim, Charles je sada postao kralj, a Camilla kraljica supruga.

No, William i Kate će kad Charles i službeno postane kralj naslijediti titule princa i princeze od Walesa. Kralj Charles III., koji je nosio titulu princa od Walesa do kraljičine smrti u četvrtak, također je prethodno nosio titule vojvode od Cornwalla i vojvode od Rothesaya, koje su se koristile u Škotskoj.

Kraljičina biografkinja Sally Bedell Smith ispričala je za magazin People da je Kate puno naučila o onome što je čeka promatrajući upravo kraljicu Elizabetu. Iako ih je dijelilo 56 godina razlike, pokojna kraljica i Kate, dodaje Smith, dijele ključne kvalifikacije za obavljanje iste dužnosti: tihi stoicizam, nepogrešiva diskrecija i čvrsta odanost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:42