VRTOGLAVA CIJENA

Wilson, ‘prijatelj‘ Toma Hanksa iz filma ‘Castaway‘ prodan na dražbi za 308 tisuća dolara!

Lopta je originalno napravljena da izgleda prljavo, a provela je i puno vremena u vodi dok se snimao film

Wilson/ Castaway

 Screenshot/ Youtube

Odbojkaška lopta, koja je bila jedini "prijatelj" hollywoodskoj zvijezdi Tom Hanksu u filmu "Cast Away" ili kako je to kod nas prevedeno "Brodolom života" prodana je na aukciji za nevjerojatnih 308 tisuća američkih dolara. Preračunato u hrvatsku valutu, to znači da je netko za Wilsona, kako je lik Tom Hanksa, Chuck Noland nazvao loptu, platio dva milijuna kuna.

U "Brodolomu života" američkoj drami iz 2000. redatelja Roberta Zemeckisa, Hanks igra zaposlenika FedEx-a koji nakon avionske nesreće spas nađe na nenaseljenom otoku u Južnom Pacifiku. Među ostacima nakon nesreće nalazi i loptu, zahvaljujući kojoj i sačuva zdravi um, pretvorivši je u prijatelja s kojim svakodnevno razgovara kako ne bi poludio. Za ovu sjajnu glumačku interpretaciju Hanks je bio nominiran za Oscara, no na kraju je nagradu za najboljeg glavnog glumca te godine odnio Russell Crowe s filmom "Gladijator".

Kako piše BBC, lopta je originalno napravljena da izgleda prljavo, a provela je i puno vremena u vodi dok se snimao film. Aukcijska kuća koja ju je prodala Prop Store opisala ju je kao prilično oštećenu zbog nanesene boje s kojom se željelo stvoriti istrošeni, prljavi dojam. Na njoj je nacrtano i tamno smeđom i crvenom bojom "lice", vrh razderan, a u njega umetnuti listovi duhana koji su "glumili" Wilsonovu kosu.

Inače, navodi BBC, Prop House je na toj aukciji prodao više od 1100 predmeta, različitih filmskih memorabilija, među ostalim i kostim koji je nosio Will Ferrell u filmu "Elf" (Vilenjak). Kostim je prodan za 235 tisuća američkih dolara (1,5 milijuna kuna), dakle postignuo je skoro deset puta veću cijenu od one početne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:09