StoryEditor
SLAVNI REDATELJ

WOODY ALLEN 'Ja bih mogao biti model za #MeToo pokret. Optužila me samo jedna žena, a istraga je to odbacila'

 Yves Herman / REUTERS

Američki redatelj Woody Allen (82) dao je potporu pokretu #MeToo i smatra da mu može biti uzor jer ga tijekom karijere nijedna glumica nije optužila ni za kakav seksualni prijestup.

"Znate, ja bih mogao biti model za #MeToo. Radim na filmu pedeset godina, radio sam sa stotinama glumica i niti jedna jedina - velika, slavna ili početnica, nije nikada sugerirala nikakvu nedoličnost", kazao je slavni redatelj.

Istaknuo je da je on "veliki zagovornik pokreta #MeToo".

U intervjuu snimljenom u New Yorku za argentinsku televiziju CanAl 13, Woody Allen je ocijenio da je dobro javno otkriti seksualne predatore, "ljude koje je za zlostavljanje optužilo 20, 50, 100 žena" i izvesti ih pred lice pravde.

"Mene je optužila samo jedna žena u slučaju skrbništva nad djecom i u provedenoj istrazi utvrđeno je da je (optužba) bila lažna", kazao je.

Osvrnuvši se na optužbe svoje posvojene kćeri Dylan Farrow da ju je seksualno zlostavljao dok je bila dijete, Woody Allen (82) je rekao kako se "osjeća loše što je optužen za nešto tako užasno".

Prije pet godina ga je Dylan, jedno od njegove troje djece iz veze s Miom Farrow, koja je skončala 1992. burnim razvodom, optužila da ju je seksualno zlostavljao kao dijete. Allen je optužbe opovrgao, a za pravo su mu dale i dvije odvojene istrage pa je slučaj protiv njega odbačen.

Dylan je na ove izjave reagirala burno optuživši ga da se samo želi izvući i napraviti si dobar PR. 'On samo očajnički pokušava spasiti karijeru. Svoje prave osjećaje prema Harveyju Weinsteinu i #MeToo pokretu izrazio je prvim reakcijama', rekla je Dylan, piše Hollywood Reporter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2020 01:17